Το success story της Τρ. Πειραιώς έρχεται να δημιουργήσει μια νέα δυναμική στο τραπεζικό σύστημα και να αφυπνίσει δυνάμεις που βρίσκονταν επί μακρόν σε λανθάνουσα κατάσταση!

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι στα επιτελεία των τραπεζιτών επικρατεί εγρήγορση, όλοι βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς κακά τα ψέμματα, η εξυγίανση της Πειραιώς οδηγεί την τράπεζα στην πρωτοκαθεδρία και της δίνει προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό! 

Υπό αυτή την έννοια σε Εθνική, Alpha και Eurobank ψάχνονται, στίβουν το μυαλό τους για να προβούν άμεσα σε ενέργειες επιθετικές, είτε αυτές αφορούν αύξηση κεφαλαίου, είτε τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων, είτε να βρουν μεγάλους ιδιώτες επενδυτές Έλληνες ή ξένους, ή ακόμη να βρουν διεθνή ποιοτικά funds που να θελήσουν να τοποθετηθούν στο μετοχικό τους κεφάλαιο!

Και η εγρήγορση αυτή είναι εξυγιαντική καθώς επιταχύνει εξελίξεις, δοκιμάζει τα αντανακλαστικά των τραπεζιτών και δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες πλήρους ανάκαμψης του τραπεζικού συστήματος ούτως ώστε να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και το εθνικό στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr