Με αφορμή την πρωτοφανή επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς και της εξυγίανσης της διαμορφώνοντας μια άλλη προοπτική για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την υλοποίηση των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης, οφείλουμε να κάνουμε μια καίρια διαπίστωση προς απάντηση των επιχειρημάτων των παπαγάλων, των κερδοσκόπων και των εξαπτέρυγων του χθες!

Επειδή λοιπόν μέσα στην παραφροσύνη τους που εντείνεται από την επιτυχία της αύξησης που τούτη την ώρα συντελείται, ισχυρίζονται ότι οι βάσεις της ανάκαμψης της Τρ. Πειραιώς  είχαν τεθεί παλαιότερα και ειδικότερα το 2015!

Μόνο που λησμονούν να ομολογήσουν ότι οι τότε αυξήσεις υλοποιήθηκαν με μαϊμουδιές!’

Σήμερα Μεγάλου, Ηλιάδης της Goldman Sachs και κυβέρνηση φέρνουν στην αύξηση πραγματικούς επενδυτές όπως η Fidelity, Blackrock και το sovereign fund της Νορβηγίας και όχι …Λογοθέτηδες!

Το χρήμα που εισρέει είναι σε απλά λόγια πραγματικό, επενδυτικό!

Οι μαϊμουδιές να δανείσει η τράπεζα Πειραιώς λεφτά στον Λογοθέτη για να συμμετάσχει στην αύξηση, ανήκουν στο παρελθόν και δεν έχουν θέση ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος!

Επιπροσθέτως τα κόλπα με το σπάσιμο των capital controls δεν έχουν χώρο ύπαρξης σε μια ευνομούμενη κοινωνία, έστω και αν την ώρα τούτη οι πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου όλων των εποχών, μπροστά στο οποίο το σκάνδαλο Κοσκωτά ωχριά, την έβγαλαν καθαρή λόγω παροχής ασυλίας από την κυβέρνηση για εγκληματικές πράξεις ή παραλείψεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr