Περίεργα έως τουλάχιστον ύποπτα πράγματα συμβαίνουν γύρω από την προωθούμενη από την τράπεζα,  όπως ακούγεται, πώληση των δανείων του εφοπλιστή – πρωταγωνιστή του σκανδάλου που συγκλόνισε την Πειραιώς και οδήγησε στην παρολίγον κατάρρευση της!!!

Οι πληροφορίες από την αγορά λένε πως η Τρ. Πειραιώς θα προωθήσει μεταξύ άλλων και τα δάνεια Λογοθέτη ύψους 440 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 220 εκατ. ευρώ αφορούν την περίφημη Baywest! Το στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί για να γίνει κατανοητή η υπόθεση σε βάθος και σε όλο της το εύρος είναι ότι στην περίπτωση της Baywest δεν πρόκειται για κόκκινα δάνεια που προέκυψαν από την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά για δάνεια που πωλήθηκαν , ο εφοπλιστής εισέπραξε τα χρήματα της πώλησης, δεν τα κατέβαλε στην Τρ. Πειραιώς, τα έβαλε στην τσέπη και άφησε την τράπεζα απλήρωτη με φέσι 220 εκατ. και με ασήμαντες έως ανύπαρκτες εξασφαλίσεις!

Η υπόθεση αφορά καραμπινάτη περίπτωση κακουργηματικής απάτης, την οποία η τράπεζα οφείλει να διερευνήσει και να εγκαλέσει στην Δικαιοσύνη για να αποδοθούν ευθύνες και όχι να μεθοδεύει την πώληση τους αντί πινακίου φακής, με τίμημα εξευτελιστικό προκριμένου ο εφοπλιστής μέσω παρένθετων προσώπων ή funds να υφαρπάξει και να «καθαρίσει»!

Η πιάτσα βοά ως προς την κραυγαλέα υπόθεση της Baywest , την οποία φέρονται να εξωραΐζουν με ιλουστρασιόν περιτύλιγμα σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι και προνομιακοί χρηματιστές!

Το σκάνδαλο και η υπεξαίρεση δεν καθαρίζουν με νέο σκάνδαλο… Ο νοών νοείτο!