Οι καταναλωτές μετά βίας συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό τον Απρίλιο, καθώς οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν αλλά υπολείπονταν των προσδοκιών, ανέφερε την Τρίτη το υπουργείο Εμπορίου.

Η έκθεση πωλήσεων έδειξε αύξηση 0,4%, κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 0,8%. Εξαιρουμένων των στοιχείων που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4%, κάτι που ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες.

Καθώς οι αριθμοί δεν προσαρμόζονται για τον πληθωρισμό, η ονομαστική αύξηση ισοδυναμούσε με τη μηνιαία άνοδο 0,4% του δείκτη τιμών καταναλωτή. Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 1,6%, πολύ κάτω από τον ρυθμό ΔΤΚ του 5%.

Μια πτώση 0,8% στις πωλήσεις βενζίνης συγκρατεί τα στοιχεία των δαπανών.

Τα αθλητικά είδη, η μουσική και τα βιβλιοπωλεία σημείωσαν πτώση 3,3%, ενώ τα έπιπλα και τα έπιπλα σπιτιού σημείωσαν πτώση 0,7%.

Οι έμποροι διάφορων καταστημάτων ηγήθηκαν των κλάδων που κατέγραψαν αύξηση, με αύξηση 2,4%, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,2% και οι λιανοπωλητές υγείας και προσωπικής φροντίδας σημείωσαν άνοδο 0,9%. Οι πωλήσεις τροφίμων και ποτών αυξήθηκαν κατά 0,6% και αυξήθηκαν κατά 9,4% σε 12μηνη βάση.

Αν και η έκθεση έδειξε έναν προβληματισμένο καταναλωτή, ήταν η πρώτη θετική μέτρηση από τον Ιανουάριο και ακολούθησε πτώση 0,7% τον Μάρτιο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά την έκθεση, καθώς η αρχική αντίδραση επικεντρώθηκε περισσότερο στον θετικό αριθμό ex-autos, αν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο χρηματιστήριο παρέμειναν αρνητικά.

Διαβάστε περισσότερα