Η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κάνει listing στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω συγχώνευσης με την εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) Black Spade Acquisition Co..

Η κίνηση έρχεται αφότου η startup ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε λάβει έναν νέο γύρο δεσμεύσεων χρηματοδότησης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη μητρική εταιρεία Vingroup, τον μεγαλύτερο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων του Βιετνάμ, και τον ιδρυτή Pham Nhat Vuong, τον πρώτο δισεκατομμυριούχο και τον πλουσιότερο άνθρωπο του Βιετνάμ.

Μετά τη συγχώνευση, η νέα οντότητα θα έχει εταιρική αξία περίπου 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αξία μετοχικού κεφαλαίου 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, «υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος της BSAQ δεν επιλέξει να εξαργυρώσει τις μετοχές του Black Spade με μετρητά όπως επιτρέπεται», ανέφερε η VinFast και η Black Spade σε μια κοινή δήλωση.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της VinFast θα κατέχουν περίπου το 99 τοις εκατό των μετοχών της συνδυασμένης εταιρείας.

Η VinFast, η οποία ιδρύθηκε το 2017 και άρχισε να πουλά EVs στην Καλιφόρνια φέτος, είχε υποβάλει αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ για να εισαχθεί στον Nasdaq με το σύμβολο “VFS” τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, με στόχο να συγκεντρώσει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία είπε ότι έχει σχεδόν 55.000 παραγγελίες παγκοσμίως και είναι σε θέση να παράγει 300.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως.

Η Black Spade Acquisition είναι μια SPAC με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία εισήχθη στο NYSE τον Ιούλιο του 2021 με σχέδιο συγχώνευσης, εντός δύο ετών, με μια εταιρεία ιδανικά στον κλάδο της ψυχαγωγίας, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Ιδρύθηκε από την Black Spade Capital Limited, τον ιδιωτικό επενδυτικό βραχίονα του Lawrence Ho, επικεφαλής της Melco Resorts & Entertainment Ltd, που λειτουργεί καζίνο στο Μακάο και τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας και τη Refinitiv.

Διαβάστε περισσότερα