search

MAIN STREET

Αυξημένοι και οι τρείς αμερικανικοί δείκτες για την εβδομάδα. Βαρύς ο Nasdaq για την ημέρα λόγω Activision Blizzard

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κατέγραψε άνοδο την Παρασκευή, καταλήγοντας με άνοδο και την εβδομαδιαία διαπραγμάτευσης που συντομεύτηκε λόγω διακοπών.

Μαζικό ξεπούλημα στη Wall Street: Βουτιά 4% για τον Nasdaq – Απώλειες 700 μονάδων για τον Dow Jones

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κατέγραψε άνοδο την Παρασκευή, καταλήγοντας με άνοδο και την εβδομαδιαία διαπραγμάτευσης που συντομεύτηκε λόγω διακοπών.

Αυξημένος κατά 152,97 μονάδες έκλεισε τη σημερινή διαπραγμάτευση ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, τερματίζοντας στις 34.347,03 μονάδες.

Τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου για τον δείκτη που αυξήθηκε κατά 0,45%, στην περιορισμένης διάρκειας διαπραγμάτευση λόγω της ημιαργίας του Thanksgiving.

Ο S&P 500 υποχώρησε οριακά κλείνοντας με πτώση 0,03% στις 4.026,12 μονάδες.

Ο Nasdaq Composite επιβαρυνόμενος από τη μετοχή της Activision Blizzard -η οποία έκανε βουτιά 4% λόγω της είδησης ότι η FTC θα μπορούσε να εμποδίσει την εξαγορά της από τη Microsoft- υποχώρησε κατά 0,52% τερματίζοντας στις 11.226,36 μονάδες.

Πάντως και οι τρεις δείκτες έκλεισαν υψηλότερα την εβδομάδα.

Ο Dow έκλεισε με άνοδο 1,78% και ο S&P 500 με άνοδο 1,53%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υστερεί σε σχέση με τους άλλους δύο δείκτες, αλλά εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο 0,72% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι μετοχές διαπραγματεύτηκαν στην αρχή της εβδομάδας σε υποτονικό κλίμα καθώς οι επενδυτές ήταν σε αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών της συνεδρίασης της Federal Reserve για το μήνα Νοέμβριο. Τα πρακτικά έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα αναμένει επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων στο μέλλον, γεγονός που έδωσε ώθηση στις μετοχές στο τέλος της εβδομάδας ακόμη και εν μέσω ασταθών συνεδριάσεων λόγω των χαμηλών όγκων συναλλαγών.

Μια σειρά από ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών λιανικής που σηματοδοτούν κάποια καταναλωτική ισχύ -ακόμη και εν μέσω ανησυχιών για οικονομική αδυναμία- ώθησαν υψηλότερα τις μετοχές.

Προγραμματισμένα αποτελέσματα εταιρειών όπως η Kroger και η Ulta Beauty είναι στο πρόγραμμα να ανακοινωθούν.

Στο οικονομικό μέτωπο, οι έμποροι θα παρακολουθούν περαιτέρω σχόλια από στελέχη της Fed, καθώς και την δημοσίευση της έκθεσης προσωπικών δαπανών κατανάλωσης που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη – τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της κεντρικής τράπεζας.

Το report των θέσεων εργασίας Νοεμβρίου αναμένεται την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: