Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών. Νέες εφευρέσεις λαμβάνουν χώρα στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση και τη νανοτεχνολογία. Μόνο την τελευταία δεκαετία, έχουμε δει τεράστια βήματα στην επιστήμη, που μας φέρνουν πιο κοντά σε έναν κόσμο όπου οι ζωές μας θα διαποτίζονται από τεχνητή νοημοσύνη παντού.

Και τώρα μαθαίνουμε ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν την αθανασία μέχρι το έτος 2030.

Σε 7 χρόνια, οι άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να ζουν επ ‘αόριστον, προβλέπει ο Ray Kurzweil, ένας μελλοντολόγος με ιστορικό ακριβών προβλέψεων. Πιστεύει ότι με τις τεχνολογικές εξελίξεις και επεκτάσεις, γινόμαστε μάρτυρες σήμερα στη γενετική, τη ρομποτική και τη νανοτεχνολογία. σύντομα θα έχουμε νανορομπότ να τρέχουν στις φλέβες μας.

Τα νανορομπότ είναι μικροσκοπικά ρομπότ, πλάτους 50-100 nm, που εκτελούν εργασίες στην κλινική ιατρική. Χρησιμοποιούνται στην έρευνα ως ανιχνευτές DNA, υλικά κυτταρικής απεικόνισης και οχήματα διανομής ειδικά για κύτταρα.

Ο Kurzweil πιστεύει ότι τα νανορομπότ είναι το μέλλον της ιατρικής. Θα είναι σε θέση να επισκευάσουν το σώμα μας σε κυτταρικό επίπεδο, κάνοντάς μας ανοσία σε ασθένειες και γήρανση, και τελικά στο θάνατο. Πιστεύει επίσης ότι οι άνθρωποι μπορούν να ανεβάσουν τη συνείδησή τους σε ψηφιακή μορφή, επιτυγχάνοντας την αθανασία.

Σε μια συνέντευξη στο PBS News το 2016, ο Kurzweil είπε: «Αυξάνουμε το προσδόκιμο ζωής μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ήταν από 19, 1.000 χρόνια πριν. Ήταν στα 37 το 1800. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο σε 10-15 χρόνια από τώρα (μέχρι το 2025 ή το 2030) όπου θα προσθέτουμε περισσότερο χρόνο από ό,τι περνάει στο υπολειπόμενο προσδόκιμο ζωής μας. Οι άνθρωποι λένε, «Ω, δεν θέλω να ζήσω μετά τα 90». Αλλά, ξέρετε, μίλησα με 90χρονους και θέλουν σίγουρα να ζήσουν μέχρι τα 91 και μετά στα 100».

Ο Ray Kurzweil είναι διάσημος για τις προβλέψεις που πραγματικά έχουν γίνει αληθινές. Το 1990 προέβλεψε σωστά ότι ένας υπολογιστής θα κέρδιζε τον άνθρωπο στο σκάκι μέχρι το 2000, την ανάπτυξη του Διαδικτύου και τη στροφή σε περισσότερη ασύρματη τεχνολογία.

Διαβάστε περισσότερα