Διεθνή διάκριση κέρδισαν τρεις ελληνικοί καφέδες καθώς βρέθηκαν ανάμεσα στους καλύτερους σε μια παγκόσμια κατάταξη του Taste Atlas.

H λίστα με τους κορυφαίους καφέδες έχει φυσικά μεγάλη δόση… Ιταλίας, αλλά και η Ελλάδα δεν πάει καθόλου πίσω έχοντας μια πολύ αισθητή παρουσία. Την έβδομη θέση στον κατάλογο με τους καλύτερους καφέδες κατέλαβε ο ο Φραπέ με έδρα την Θεσσαλονίκη, με Freddo Espresso και Freddo Capuccino να έχουν και αυτοί με τη σειρά τους μια θέση στη λίστα του Word Taste Atlas.

1

Το Taste Atlas, που είναι γνωστό για τις λίστες του σχετικά με το φαγητό, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ του «τιμάται» σήμερα, 1 Οκτωβρίου συγκέντρωσε τόσο τους δημοφιλέστερους, όσο και τους κορυφαίους καφέδες στον κόσμο.

2

Στην κορυφή δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο πέρα από έναν ιταλικό καφέ. Πρόκειται για τον Espresso Ristretto που θεωρείται ο πιο αγαπημένος καφές στον κόσμο.

3

στο… δεύτερο σκαλί του «βάθρου» είναι ο κουβανέζικος εσπρέσο. Ένας μοναδικός, προ-ζαχαρούχος τύπος εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα και είναι γνωστός ως café Cubano και συχνά αναφέρεται ως κουβανέζικος εσπρέσο, κουβανέζικος καφές, κουβανέζικο pull ή κουβανέζικο σφηνάκι.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Cortado. Tο Cortado είναι ένα ισπανικό ρόφημα που παρασκευάζεται ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα εσπρέσο σε ένα μικρό γυάλινο φλιτζάνι και στη συνέχεια ρίχνοντας ίση ποσότητα γάλακτος στον ατμό, προκειμένου να εξουδετερωθεί η πικράδα.

Διαβάστε ακόμη: