Η ομιλία του έλαβε χώρα σε μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων λόγιων και πρεσβύτερων, την οποία είχε διοργανώσει το κίνημα, στα τέλη Ιουνίου.

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στο Αφγανιστάν, αυτή τη φορά έξω από τζαμί στην πόλη Χεράτ στα δυτικά της χώρας, με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός προβεβλημένου ιερωμένου, φιλικά προσκείμενου προς τους Ταλιμπάν.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίσθηκαν», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αμπντούλ Νάφι Τακόρ, μιλώντας στο Ρόιτερς.

«Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι, μαζί με μερικούς από τους φρουρούς και πολίτες, σκοτώθηκαν καθ’ οδόν προς το τέμενος», είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χεράτ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίσθηκαν, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εξέφρασε μέσω δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα «θερμά συλλυπητήρια» για τον θάνατο του Ανσάρι και τόνισε ότι «οι δράστες θα τιμωρηθούν».

Οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν βελτιώσει την ασφάλεια στη χώρα από όταν ανέλαβαν την εξουσία, πριν από περίπου έναν χρόνο, ωστόσο, έχουν σημειωθεί αρκετές εκρήξεις τους τελευταίους μήνες, μερικές από τις οποίες είχαν στόχο πολυσύχναστα τεμένη, κατά τη διάρκεια προσευχής.

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 22 τραυματίες ύστερα από νέα έκρηξη στην Καμπούλ, o ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Διαβάστε ακόμη:

Μητροπολίτης Δωδώνης: Όταν έδινε συνέντευξη στο Penthouse και έλεγε «ναι» στο προγαμιαίο σεξ

Απόκάλυψη: Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση Τσουβάλα – Γιατί κόπηκε τελικά ο Αν. Δασκαλάκης, που υπέστη δεύτερη σερί ήττα και επελέγη ο Μιχ. Καραμαλάκης για νέος Γ.Γ. του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ο Σπύρος Λάτσης, διά μέσω της Μελίνας Παΐζη, βάζει πόδι ακόμη πιο προσωπικά στη Διοίκηση της Lamda Development