Έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε αξιολογήσεις αεροδρομίων σε επίπεδο οργάνωσης, συνέπειας στις πτήσεις, εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών. Αξιολόγηση για τα εστιατόριά τους δεν βλέπουμε και τόσο συχνά.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Radical Storage, μια υπηρεσία φύλαξης αποσκευών, που δίνει και μικρά tips για ταξίδια, κατέταξε τα καλύτερα αεροδρόμια για φαγητό στον κόσμο από μια ανάλυση περισσότερων από 1,2 εκατ. κριτικών επιβατών. Στο πλαίσιο της κατάταξης αξιολογήθηκαν τα 100 κορυφαία αεροδρόμια για την… γκουρμέ πλευρά τους.

Συγκεκριμένα, αξιολογήθηκαν με βάση τον αριθμό χώρων εστίασης (εστιατόρια και καφέ) που λειτουργούν σε αυτά, τη μέση τιμή κυρίως γεύματος ή μεσημεριανού σε κάθε αεροδρόμιο, τη μέση βαθμολογία των εστιατορίων στους Χάρτες Google, τον αριθμό των εστιατορίων που προσφέρουν επιλογές για vegan/χορτοφάγους, τον αριθμό εστιατορίων που προσφέρουν επιλογές χωρίς γλουτένη.

Μόνο τέσσερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ μπήκαν στο top 10: το διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta στη Γεωργία, το Διεθνές Αεροδρόμιο Dallas-Fort Worth στο Τέξας, το Chicago O’Hare International Airport στο Ιλινόις και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια.

Το top 10

Το Νο. 1 καλύτερο αεροδρόμιο για φαγητό στον κόσμο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon στη Νότια Κορέα

Συγκεκριμένα, το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon στη Σεούλ της Νότιας Κορέας διαθέτει 270 επιλογές για φαγητό και ένα τυπικό πιάτο κοστίζει κατά μέσο όρο 8,18 δολάρια.

Σημειώνεται ότι  παρόλο που το αεροδρόμιο κατατάχθηκε το καλύτερο στον κόσμο, η μέση βαθμολογία για τις επιλογές φαγητού ήταν 3,2 στα 5 στους Χάρτες Google, κάτω από τον συνολικό μέσο όρο των 3,3 στα 5.

Ορισμένες επιλογές που προσφέρονται στο αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας περιλαμβάνουν το Shake Shack και έναν χώρο εστίασης που ονομάζεται Korean Food Street, ο οποίος προσφέρει μια ποικιλία από τυπικά κορεατικά πιάτα.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon έχει τρεις επιβεβαιωμένες επιλογές για vegans και vegetarians, αλλά δεν διαθέτει επιλογές χωρίς γλουτένη στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Radical Storage.

Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για φαγητό

·       Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon, Νότια Κορέα

·       Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον Ατλάντα, Ηνωμένες Πολιτείες

·       Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan Ταϊβάν, Ταϊβάν

·       Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, Ηνωμένες Πολιτείες

·       Διεθνές Αεροδρόμιο Jeju, Νότια Κορέα

·       Διεθνές Αεροδρόμιο Narita, Ιαπωνία

·       Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκιο, Ιαπωνία

·       Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο, Ηνωμένες Πολιτείες

·       Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, Ηνωμένες Πολιτείες

·       Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, Σιγκαπούρη

Το Νο. 2 αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson Atlanta στην Ατλάντα της Τζόρτζια. Σύμφωνα με την έκθεση, έχει 138 εστιατόρια με μέση βαθμολογία 3,4 στα 5.

Αυτό που κάνει το αεροδρόμιο να ξεχωρίζει είναι ότι διαθέτει τις περισσότερες επιλογές φαγητού χωρίς γλουτένη.

Ορισμένα εστιατόρια και καφέ του Hartsfield-Jackson Atlanta περιλαμβάνουν τοπικά αγαπημένα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα