Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Action24, σχολίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, λέγοντας ότι ο νόμος για την ισότητα στον γάμο κόστισε στη ΝΔ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων για τις ευρωεκλογές 2024, η ΝΔ έλαβε το 28,31%, καταλαμβάνοντας 7 από τις 21 έδρες.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ένα από τα πράγματα που κόστισε στην κυβέρνηση φαίνεται να είναι ο νόμος για την ισότητα στον γάμο.

«Διάφορα πράγματα μας έχουν κοστίσει. Ο νόμος για την ισότητα στον γάμο μας κόστισε, μας το κρατάγανε. Και μας το κρατήσανε είτε μην πηγαίνοντας να ψηφίσουν, που είναι η καλύτερη εκδοχή διότι δεν μετακινηθήκαν και μάλλον δεν υπερψήφισαν την κυβέρνηση. Πολλοί ψήφισαν και δεξιότερα από τη ΝΔ.

Ερωτηθείς αν ήταν λάθος, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Το λάθος και το σωστό στην πολιτική είναι πιο διευρυμένη έννοια. Εάν με ρωτάτε, εφόσον ο πρωθυπουργός πίστευε ότι υπηρετεί κάποιες αξίες, έπρεπε να το κάνει. Εάν το πιστεύεις αυτό στην πολιτική, τότε πρέπει να το κάνεις ασχέτως πολιτικού κόστους. Εάν με ρωτάτε αν ωφέλησε ή έβλαψε εκλογικά, προφανώς έβλαψε».

Διαβάστε ακόμη