Ο θεσμός της Eurovision ανακοίνωσε χθες μέσω των επίσημων λογαριασμών στα social media την σειρά κατά την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες, ανάμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος, στον πρώτο και τον δεύτερο ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, στις 20 Μαΐου, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας μαζί με ακόμη άλλες 16 χώρες της Ευρώπης.

Η Στεφανία και το τραγούδι «Last Dance», το οποίο ξεπέρασε τις 100.000 προβολές ένα 24ωρο μετά την πρώτη επίσημη, θα εμφανιστούν στην τέταρτη θέση το βράδυ του δεύτερου ημιτελικού, μετά την Τσεχία και πριν από την Αυστρία.

Η Κύπρος, από την άλλη, θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της φετινής Eurovision στις 18 Μαΐου.

Η κυπριακή συμμετοχή με το τραγούδι «El Diablo», που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις της εκκλησίας της χώρας, θα εμφανιστεί όγδοη στον πρώτο ημιτελικό.

Eurovision: Ελλάδα & Κύπρος – Τι λένε τα στοιχήματα

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος φαίνεται πως εξασφαλίζουν με σχετική άνεση την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Eurovision - Ημιτελικοί: Με αυτήν τη σειρά θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος

Τα στοιχήματα δίνουν την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo» για την Κύπρο στην 9η θέση το βράδυ του τελικού. Ωστόσο, η Ελλάδα, που την περασμένη εβδομάδα ερχόταν 15η, ανέβηκε ήδη μία θέση και σήμερα βρίσκεται στο νο. 14 μεταξύ των συμμετοχών του τελικού της Eurovision.

Στον τελικό της φετινής Eurovision πάντως θα δούμε και την Έλενα Παπαρίζου, σχεδόν 17 χρόνια μετά την νίκη της, εκπροσωπόντας την Ελλάδα, με το «Number One».

https://radar.gr/article/89909/elena-paparizoy-ston-teliko-tis-eurovision

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.