Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η υπόθεση της αύξησης κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς είναι ένα dilution μέσω του οποίου συνθλίβονται οι περιουσίες των μικρομετόχων και του Δημοσίου!

Στην ουσία, μια ανακεφαλαιοποίηση με ιδιωτικά κεφάλαια προκειμένου η τράπεζα να εξυγιανθεί, να απεμπλακεί από βαρίδια τού χθες και να σηματοδοτήσει το αύριο διά μέσου των νέων κεφαλαίων που θα εισέλθουν και θα αποκτήσουν μια καθαρή και φθηνή τράπεζα Πειραιώς!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι με 1 δισ. ευρώ κάποιοι ιδιώτες αγοράζουν την τράπεζα.

Και το μάρμαρο πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι: οι μικροί ιδιώτες μέτοχοι.

Όπως ακριβώς και στο παρελθόν μέσα από αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις που εξαΰλωσαν τις περιουσίες των ιδιωτών επενδυτών.

Η θυσία των παλαιών μετοχών προς όφελος των νέων 

Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Οι συγκυρίες είναι δύσκολες και υπό αυτό το πρίσμα διοίκηση της τράπεζας, Goldman Sachs και κυβέρνηση «θυσίασαν» τους παλαιούς μετόχους για να διασφαλιστεί το αύριο.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι όλα όσα συμβαίνουν την ώρα τούτη στην πολύπαθη τράπεζα είναι αποτέλεσμα και παρενέργειες των εγκλημάτων του παρελθόντος!

Τα φαντάσματα τού χθες! Κροίσοι τραπεζίτες, ρακένδυτοι μέτοχοι 

Την τράπεζα ζημίωσαν τα φαντάσματα τού χθες!

Οι παλιές διοικήσεις, τα θαλασσοδάνεια, οι αυξήσεις κεφαλαίου με τους κολλητούς, τους Λογοθέτηδες που συνέθλιψαν τα πάντα και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα κάνοντας τους ανήξερους, ενώ καραδοκούν να υφαρπάξουν και πάλι τα δικά τους δάνεια που βγαίνουν στο σφυρί από την τράπεζα.

Τα θλιβερά απομεινάρια τού χθες που έκαναν καριέρα με τις εξυπηρετήσεις σε «ημέτερους», που έπαιζαν μπάλα με πολιτικούς, μεγαλοεπιχειρηματίες και νταραβεριτζήδες της αρπαχτής!

Όλοι αυτοί που έγιναν κροίσοι, βαθύπλουτοι, στις πλάτες των μικρομετόχων και του Δημοσίου, τις περιουσίες των οποίων απαξίωσαν και που καλούνται την ώρα τούτη να πληρώσουν τα εγκλήματα ενός συνδικάτου που μέσα από νόμους, τροπολογίες και ασυλίες όχι μόνο την έβγαλε καθαρή, αλλά ψάχνει τρόπους για να επιστρέψει… 

Θα επηρεαστούν Εθνική και Alpha;

Η Τρ. Πειραιώς έστω υπό αυτές τις συνθήκες διασώθηκε από τον κατακερματισμό και την bad bank.

Και η αύξηση κεφαλαίου, έστω όπως πραγματοποιείται, είναι αναγκαία για να εισέλθει φρέσκο χρήμα σε χαμηλές αποτιμήσεις που δημιουργεί προσδοκίες για την επόμενη μέρα.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί πως η νέα πραγματικότητα της Πειραιώς όπως τούτη την ώρα την βιώνουμε δημιουργεί σκεπτικισμό ως προς τις συνέπειες που τυχόν θα υπάρξουν σε Εθνική και Alpha, οι οποίες θα αναζητήσουν αργά ή γρήγορα ρευστότητα μέσω αύξησης κεφαλαίου. Σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση, οι συγκυρίες είναι δύσκολες και απαιτητικές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.