Όπως ακριβώς είχαμε αποκαλύψει από το Radar.gr, η αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς θα είναι της τάξης του 1 δις. ευρώ, οι παλαιοί μέτοχοι θα παραιτηθούν των δικαιωμάτων προτίμησης και το ποσοστό του ΤΧΣ θα περιοριστεί κάτω του 30%.

Η γενική συνέλευση τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου και όχι στις 6! Πέσαμε έξω μια ημέρα!!! Και το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει λίγες μέρες μετά!

Ωστόσο, το ζητούμενο, το κρίσιμο θέμα για την αγορά και την επιτυχία της αύξησης, είναι η τιμή διάθεσης της μετοχής.

Χθες στο χρηματιστήριο η Τρ. Πειραιώς έκανε πάρτι με έκρηξη της τιμής της μετοχής.

Και το γεγονός τούτο πιστοποιεί πρώτον το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού και δεύτερον τις προσδοκίες της αγοράς που δημιουργούνται μέσα από την επιτυχία του μεγάλου αυτού project, μιας τράπεζας που από την λεηλασία και την κατάρρευση αλλά και τον κατακερματισμό που ορισμένοι επιδίωκαν μετετράπη σε χρυσόμαλλο δέρας, το οποίο ορέγονται Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

Υπό αυτή την έννοια η επιτυχία της αύξησης περνάει μέσα από το ενδιαφέρον που θα προκύψει μόλις ανοίξει το βιβλίο προσφορών, από την υπερκάλυψη αλλά και τον απόλυτο αριθμό των ξένων funds που θα έρθουν να τοποθετηθούν στρατηγικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τιμή διάθεσης της μετοχής δεν μπορεί να μην έχει ένα σοβαρό discount σε σχέση με την τιμή διαπραγμάτευσης διότι διαφορετικά η αύξηση, κακά τα ψέμματα, δεν θα είναι δελεαστική.

Οπότε η λογική λέει πως το εύρος της τιμής διάθεσης θα είναι μεγάλο με τις πιθανότητες να οδηγούν προς τα χαμηλότερα επίπεδα του 0,6 ίσως και πιο κάτω και όχι στην περιοχή του 1 ευρώ όπως υποστηρίζουν κάποιοι κύκλοι λέγοντας πως η υψηλή τιμή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΤΧΣ που έχει αγοράσει πολύ υψηλότερα στα 6 ευρώ!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.