Την παραίτηση των παλαιών μετόχων από τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να αποφασίσει η Τρ. Πειραιώς στην γενική συνέλευση που κατά πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Απριλίου, ενώ μια εβδομάδα μετά θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

Έτσι, το ΤΧΣ θα παραμείνει στο τέλος της ημέρας με ποσοστό κάτω του 30% όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Radar.gr!

Το μείζον ζήτημα ωστόσο που την ώρα αυτή κυριαρχεί είναι η τιμή διάθεσης της μετοχής στην αύξηση του 1 δις. καθώς υφίσταται ένα σοβαρό δίλλημα.

Η μια εκδοχή είναι η αύξηση να πραγματοποιηθεί σε τιμή υψηλή γύρω στο 1 ευρώ, κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα στο ΤΧΣ να καταγράψει όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές αφού έχει κόστος κτήσης των μετοχών από την διαδικασία των Cocos περίπου 6 ευρώ ανά μετοχή.

Η δεύτερη εκδοχή που δημιουργεί μεγάλες χρηματιστηριακές  προσδοκίες και αναμφίβολα προσελκύει μαζικά τους ξένους επενδυτές είναι η τιμή διάθεσης να οριστεί χαμηλά σε τιμή γύρω από τα 0,65 ευρώ ανά μετοχή. Όπου το ΤΧΣ για παράδειγμα θα μπορεί να κερδίσει περισσότερα σε μεγαλύτερο – ίσως- χρονικό διάστημα.

Στις 6 Απριλίου η ΓΣ της Τρ. Πειραιώς! Κάτω του 30% θα κινηθεί το ποσοστό του ΤΧΣ!

Ο δρόμος για την αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς κατά 1 δις. ευρώ έχει ανοίξει.

Σήμερα ανακοινώνονται από την διοίκηση της τράπεζας τα οικονομικά αποτελέσματα 2020, ενώ την προσεχή Δευτέρα 22 Μαρτίου το ΤΧΣ μετά την εφαρμογή του νέου νόμου που τέθηκε σε ισχύ και το οποίο του επιτρέπει να συμμετάσχει ακόμη και με όλο το ποσοστό που κατέχει (61,3%), θα ανάψει και τυπικά το πράσινο φως για την αύξηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σκοπός του ταμείου είναι με τη συμμετοχή του να ευνοήσει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της τράπεζας με την όσο το δυνατόν πιο υψηλή συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Ήδη η Goldman Sachs εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση και οι πληροφορίες λένε πως έχει εξασφαλιστεί η παρουσία και συμμετοχή τουλάχιστον 10 θεσμικών επενδυτών, η παρουσία των οποίων δίνει βάθος στη μετοχική σύνθεση που θα προκύψει και αποτρέπει τον έλεγχο της τράπεζας από ένα και μόνο μπλοκ επενδυτών Ελλήνων ή ξένων.

Υπό αυτό το πρίσμα, επί τη βάσει του επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει προκύψει, οι πληροφορίες λένε πως η συμμετοχή του ΤΧΣ θα κινηθεί το υψηλότερο στο 30%, με τις πιθανότητες να συνηγορούν πως τελικά το ποσοστό του θα προσδιορισθεί κάτω του 30%!

Εκείνο που απομένει είναι η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου και η προκήρυξη της γενικής συνέλευσης η οποία κατά πληροφορίες θα προσδιορισθεί για τις 6 Απριλίου. Με τις ίδιες πληροφορίες να λένε πως μια εβδομάδα μετά, στις 13 Απριλίου θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.