Αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, οι όροι, οι παράμετροι και οι συνθήκες για την αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς η οποία θα ανακοινωθεί στις 16 Μαρτίου.

Κατ’ αρχήν η Γενική Συνέλευση που θα εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου περίπου κατά 1 δις. ευρώ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι το σχέδιο που εκπόνησε η κυβέρνηση σε άμεση συνεννόηση με την Goldman Sachs και την διοίκηση της Τρ. Πειραιώς έχει στεφθεί από απόλυτη επιτυχία καθώς μια τράπεζα απαξιωμένη λόγω αλλεπάλληλων επί σειρά ετών σκανδάλων και κακής διαχείρισης, ανατρέπει τα δεδομένα και καθίσταται κυρίαρχη στον τραπεζικό κλάδο!

Μολονότι λίγο καιρό πριν διάφορες δυνάμεις του τραπεζικού συστήματος επιδίωκαν τον τεμαχισμό της και το καλό κομμάτι να το υφαρπάξει μια εκ των τριών άλλων συστημικών τραπεζών!

Επί του προκειμένου τώρα, πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η συμμετοχή του ΤΧΣ (το οποίο κατέχει το 61,3% των μετοχών) στην ΑΜΚ δεν θα ξεπεράσει το 30%!

Επιπροσθέτως οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή τουλάχιστον 10 μεγάλων διεθνών παικτών, ξένοι θεσμικοί που θα τοποθετηθούν στην Τρ. Πειραιώς με μακροχρόνια προοπτική.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.