Η μπόχα και η δυσωδία που αναδίδουν οι καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα και ο φασισμός των τηλεδικαστηρίων πνίγουν τη δημόσια ζωή.

Η διαχείριση του επίμαχου ζητήματος, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, άνοιξε μια μαύρη τρύπα στην οποία κινδυνεύει να πέσει μέσα το ίδιο το σύστημα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το κυνήγι μαγισσών βολεύει μόνο διάφορα εκβιαστικά συστήματα, τα οποία μπορούν πλέον ανενόχλητα να συκοφαντούν, να αποδομούν και να καταστρέφουν πολιτικούς, επιχειρηματίες και γενικά προβεβλημένα πρόσωπα.

Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου

Κάποιοι ανεγκέφαλοι είχαν τη φαεινή ιδέα να εκμεταλλευτούν πολιτικά και επικοινωνιακά τις καταγγελίες Μπεκατώρου.

Αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι το αδίκημα για το οποίο είχε γίνει καταγγελία είχε παραγραφεί, με αποτέλεσμα το πρόσωπο που βγήκε στη σέντρα και διαπομπεύτηκε στα κανάλια δεν είχε τη δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητά του μέσα από τη νόμιμη οδό που είναι η ποινική διαδικασία.

Στην ουσία το Μαξίμου και η Προεδρία κατήργησαν με τη στάση τους το τεκμήριο της αθωότητας, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για το κυνήγι μαγισσών.

Βόθρος έπνιξε και τα σόσιαλ μίντια

Λίγες μέρες αργότερα ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να σπεκουλάρει με την υπόθεση Λιγνάδη.

Τα τηλεδικαστήρια τον δίκασαν από την πρώτη ημέρα και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε κουρνιαχτό, ζητώντας την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη που είχε διορίσει τον Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σε σημείο να στήσει έναν βούρκο στο Διαδίκτυο, καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. ως κόμμα παιδεραστών.

Ο πανικός έφερε… τη γελοιότητα

Πανικόβλητη η Μενδώνη από την επικοινωνιακή καταιγίδα, στην προσπάθειά της να διασωθεί χαρακτήρισε τον Λιγνάδη επικίνδυνο άνθρωπο ζητώντας από τη Δικαιοσύνη την παραδειγματική του τιμωρία.

Πρόκειται για την επιτομή της γελοιότητας, γιατί αυτή που δεν γνώριζε τίποτα για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ξαφνικά με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ανακάλυψε ότι είναι επικίνδυνος και γιαυτό άρχισε να παριστάνει την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τα τηλεδικαστήρια…. αποφάνθηκαν

Ανεξάρτητα αν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες, ο Λιγνάδης έχει ήδη καταδικαστεί και έχει καταστραφεί κοινωνικά και επαγγελματικά.

Δεν έχει καμμία σημασία αν δικαιωθεί μετά από χρόνια στα δικαστήρια.

Γιατί τα τηλεδικαστήρια τον κατέστησαν το πλέον μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα.

Οι δικαστές που χειρίζονταν την υπόθεση αναγκάστηκαν να βγάλουν ένταλμα σύλληψης, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής, υπό την πίεση των αποκαλύψεων στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες.

Τον έδεσαν με δύο καταγγελίες για βιασμούς που έγιναν πριν από δέκα χρόνια.

Μενδώνη: Ο Δ. Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος - Με εξαπάτησε

Το δράμα και ο λαϊκισμός πουλάνε

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει αν ένας επαγγελματίας ομοφυλόφιλος –δυστυχώς, υπάρχουν και τέτοιοι– κάνει αύριο μια καταγγελία για έναν υπουργό.

Το σίγουρο είναι ότι ο υπουργός θα είναι υποχρεωμένος να αυτοκτονήσει, γιατί όπως διαμορφώθηκε το κλίμα στην κοινωνία κανείς δεν θα τον πιστέψει.

Το δίκαιο είναι με τη μεριά αυτών που κάνουν καταγγελίες, γιατί το δράμα και ο λαϊκισμός είναι αυτό που πουλάει στα κανάλια.

Επικίνδυνες καταστάσεις

Αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος και τα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι διάφοροι νταβατζήδες που διαθέτουν άφθονο χρήμα και άκρες στον υπόκοσμο.

Αν διαπιστώσουν ότι κάποιος υπουργός πάει να τους χαλάσει τη δουλειά, τότε επιστρατεύουν δύο επαγγελματίες ομοφυλόφιλους από τα μπαρ του Μεταξουργείου, στήνουν μια καταγγελία και τον καταστρέφουν.

Βέβαια, το σύστημα θα τους αντιμετωπίσει ως ήρωες και πού ξέρεις μπορεί να τους καλέσει η Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό για να τους απονείμει τα εύσημα της ανδρείας, ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου που έχει αναλάβει υπό την προστασία του το κίνημα #MeToo, και ο Τσίπρας στην Κουμουνδούρου.

Καμία σωτηρία

Όσοι παρακολούθησαν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή θα έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η χώρα δεν έχει καμμία σωτηρία, γιατί το πολιτικό προσωπικό βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η κοινωνία έχει χτυπηθεί ανελέητα από την πανδημία η οικονομία βουλιάζει σε επικίνδυνο τέλμα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαροπαλεύουν και οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο, οι πολιτικοί αρχηγοί μεταλλάχτηκαν σε υπαστυνόμους της κρατικής ασφάλειας, μετατρέποντας τη Βουλή σε γραφείο ερευνών για τα σεξουαλικά του Λιγνάδη.

Κατάφεραν να υποβαθμίσουν τη Βουλή σε επίπεδο πρωινάδικου, ενώ για μία ακόμα φορά διατράνωσαν την απόφασή τους να γίνουν τροχονόμοι των καταγγελιών.

Κατάργηση της δικαιοσύνης

Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν ούτε σε θεοκρατικά καθεστώτα.

Οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν καταργήσει τη Δικαιοσύνη και τις υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα για τη διερεύνηση των εγκλημάτων.

Έφτασαν σε σημείο να καταργήσουν και το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορούμενου, αφού η Δικαιοσύνη σηκώνει τα χέρια ψηλά όταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση αποφαίνονται για την ενοχή ή των αθωότητα κατηγορουμένων.

Η «Δημοκρατία» των ΜΜΕ

Η μπόχα και η δυσωδία που εκπέμπει αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει τη σήψη και την παρακμή του πολιτικού συστήματος.

Δείχνει την ποιότητα της Δημοκρατίας και των Μέσων Ενημέρωσης.

Φανερώνει την ανεπάρκεια μελών της κυβέρνησης, τα οποία δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις για ζητήματα που αφορούν στη διάκριση εξουσιών.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θεωρούν την κοινωνία μια αγέλη που σέρνεται ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες του συστήματος.

Βέβαια, η μπόχα είναι αυτή που θα δηλητηριάσει πρώτα από όλα το πολιτικό σύστημα.

Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τους πολιτικούς ηγέτες έχει κλονιστεί επικίνδυνα.

Ο βόθρος που άνοιξαν δεν πρόκειται να κλείσει ανώδυνα.

Προς το παρόν έχουμε δει τα πρώτα επεισόδια μιας κωμωδίας, που όμως εξελίσσεται σε επικίνδυνο δράμα για την κοινωνία και την ίδια τη Δημοκρατία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.