O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε ότι «αν υπήρχαν καταγγελίες στο γραφείο της Μενδώνη για την επιλογή Λιγνάδη τότε έχει ευθύνη, αλλά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο», ενώ έστρεψε τα βέλη του και κατά του Σωματείου των Ηθοποιών, λέγοντας ότι φάνηκε να είναι άσχετο στα όσα συνέβησαν. 

Μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6» και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «η χυδαιότητα και η λασπολογία του ξεπερνούν τη φαντασία να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Αναφερόμενος στις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας και τον απόπλου του ωκεανογραφικού «Τσεσμέ», ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «ακόμη και η επιχείρηση γοητείας δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την Άγκυρα. Η θετική ατζέντα δεν παίρνει σάρκα και οστά όποτε συνεχίζει τον ρυθμό έντασης και επιθυμεί να δημιουργήσει κάθε λογής τετελεσμένα, όπως η ίδια τα λογίζει», ενώ, παράλληλα, χαρακτήρισε «παράτυπη την Navtex».

«Δεν μπορεί η Τουρκία να συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι υποτελής της και να ελέγχει κάθε λέξη, δεν μπορεί να παρενοχλεί την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη με αυτές τις παραινέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης. 

Σημείωσε πως η Ελλάδα, πολιτεύεται με δύο αρχές, υποστηρίζει τη νομιμότητα και δεν είναι η χώρα μας εκείνη που ανεβάζει την ένταση. Οι προκλήσεις αναπαντώνεται με τον τρόπο που γίνονται στο επίπεδο που γίνονται. Αυτό μας έχει δώσει, όπως σημείωσε, την διεθνή αξιοπιστία.

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης η Αθήνα συνεχίζει να πιέζει στο θέμα των κυρώσεων ώστε να υπάρξει ομοφωνία και να περιγραφούν ξεκάθαρα. Η καλή οδός, όπως είπε, όπου είναι η συνεργασία είναι κάτι που δεν φαίνεται να επιλέγει η Τουρκία. Όπως είπε οι κυρώσεις, δεν έχουν βγει από το τραπέζι με τη Γερμανία να διαφωνεί. «Δεν ζητάμε υιοθέτηση αλλά περιγραφή», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.