Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής δομών ανήλικων προσφύγων στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018.
Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Αντιγόνη Λυμπεράκη: Δεν μας τρομάζουν τα fake news

Την ίδια ώρα, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια της ΜΚΟ «Solidarity Now», με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook σχολίασε τις φήμες περί δήθεν εμπλοκή της στην υπόθεση Λιγνάδη, παρά την κατηγορηματική διάψευση για οποιαδήποτε σχέση με τον κατηγορούμενο.
Ειδικότερα αναφέρει:
«Το Σάββατο η οργάνωσή μας, το SolidarityNow έβγαλε μια ξεκάθαρη ανακοίνωση όπου δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με θεατρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης. Και, κυρίως, ότι τηρεί με σχολαστικότητα τα διεθνή πρωτόκολλα παιδικής προστασίας (τόσο σε προληπτική όσο και σε απολογιστική βάση).
Παρά την κατηγορηματική διάψευση, κάποιοι ψευδώνυμοι λογαριασμοί στα social media συνεχίζουν να διασπείρουν φήμες ότι η οργάνωση μας και εγώ προσωπικά είχαμε σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Δεν ξέρουμε ποια είναι τα κίνητρα τους. Πιθανόν να εχθρεύονται τις ΜΚΟ, πιθανόν να θέλουν να καλύψουν άλλες σχέσεις και να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες της δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση να ξέρουν ότι τα fake news τους δεν θα μας τρομάξουν. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, μαζί με άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, να καλυτερέψουμε τις ζωές των παιδιών σε ένα κόσμο κατανόησης, ανοχής και σεβασμού του διπλανού μας».

Παραίτηση Μενδώνη ζητούν οι καλλιτέχνες

https://radar.gr/article/76803/paraitisi-mendoni-zitoyn-oi-kallitexnes-sygkentrosi-ekso-apo-to-ypoyrgeio-politismoy
Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.