Επιτέλους νίκη, που της έδωσε οξυγόνο, για τη Λαμία επί του Απόλλωνα Σμύρνης και βαθμολογική ανάσα αφού ξεκόλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας όπου βρίσκεται πλέον η Λάρισα, με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει και έναν αγώνα λιγότερο από την ΑΕΛ.

Καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι, που είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες κα ένα δοκάρι με τον Ντέλετιτς να «κλειδώσουν» τη νίκη. Πίεσε στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά τον Επασί.

Η Λαμία ήθελε να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ και τα κατάφερε… Ο Καραμάνος εκμεταλλεύτηκε την κακή λειτουργία του Απόλλων στη στημένη φάση της ομάδας του και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους μόλις στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Χουχούμης βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και αυτή έφτασε στον Καραμάνο ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά, γράφοντας το 1-0.

Με την ίδια ταχύτητα μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία, που λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Πρωταγωνιστής σε δύο μεγάλες ευκαιρίες ο Ντέλετιτς, με τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να «σερβίρει» στο 47′ στον Καραμάνο, με τον δεύτερο ωστόσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ίδιου του Ντέλετιτς να φτάσει κοντά στο γκολ, ωστόσο το σουτ του έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας προσπάθησε να πιέσει τη Λαμία, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια κλασική ευκαιρία, με αποτέλεσμα το 1-0 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα…

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Άνχελ Ορτέγκα (46′ Βλάχος), Μπεχαράνο, Τζανδάρης (71′ Έλμαρ), Καραμάνος (76′ Αραμπούλι), Τιρόνε (71′ Βασιλάκης), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς (46′ Φερνάντεθ), Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Κολ (69′ Ιωαννίδης), Τσιλούλης (76′ Μπεντινέλι), Ντάουντα.