Πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου έχασε ο Ολυμπιακός αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη. Το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League έληξε ισόπαλο (1-1), με την αναμέτρηση να στιγματίζεται από την τραγική διαιτησία του Σλοβένου ρέφερι, Ράντε Ομπρένοβιτς.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Άρη και δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, αλλά η ατυχία στην τελική προσπάθεια και ο ανεκδιήγητος Σλοβένος διαιτητής του στέρησαν τη νίκη. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο 8’ είδαν τον Ράντε Ομπρένοβιτς να του ακυρώνει γκολ του Γιόβετιτς για επιθετικό φάουλ του Ζέλσον Μαρτίνς στην αρχή της φάσης. Μια απόφαση που προκάλεσε την οργή των ποδοσφαιριστών και του πάγκου του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 5ο λεπτό απείλησε με τον Ελ Κααμπί. Μετά από σέντρα του Ορτέγκα από αριστερά, ο Μαροκινός επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν με σουτ του Γιόβετιτς, μετά από ωραία πάσα του Φορτούνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από on field review από τον διαιτητή για επιθετικό φάουλ του Ζέλσον Μαρτίνς στον Μοντόγια στην αρχή της φάσης.

Δοκάρι ο Ιμπόρα

Στο 21’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια ακόμα καλή ευκαιρία με τον Έσε, αλλά και πάλι ο Κουέστα απέκρουσε. Ο Φορτούνης «έσπασε» την μπάλα στον Αργεντινό, αυτός έκανε το φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη του είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά, με τον Γιόβετιτς. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαυροβούνιος επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Φορτούνη, ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κουέστα. Στο 31’ ο Σαβέριο έκανε το φαλτσαριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη. Δέκα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Νταρίντα.

Δεύτερο δοκάρι με Ελ Κααμπί

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε και δεύτερο δοκάρι, με τον Ελ Κααμπί. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έμεινε μέσα στην μικρή περιοχή του Άρη, με τους Ντόι αρχικά και Ελ Κααμπί σε δεύτερο χρόνο να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ. Η μπάλα, όμως, μετά την προσπάθεια του Μαροκινού χτύπησε στο δοκάρι του Κουέστα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τον Ουντεμπάτζιο.

Προηγήθηκε με Μορόν ο Άρης, ισοφάρισε ο Ζέλσον Μαρτίνς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Ολυμπιακό να απειλεί δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επανάληψης με τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός έκλεψε την μπάλα από τον Ντόι, που διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στο μαρκάρισμα του Ίβηρα, ο επιθετικός του Άρη βγήκε απέναντι από τον Τζολάκη και με σουτ άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση του Ολυμπιακού, όμως, ήταν άμεση, με τους Ερυθρόλευκους στο 53’ να ισοφαρίζουν σε 1-1, με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Φορτούνης «έσπασε» στον Πορτογάλο εξτρέμ, αυτός σούταρε από αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιβηρας μεσοεπιθετικός άγγιξε την ανατροπή, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. Ο Πορτογάλος σούταρε από πλάγια θέση, μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη είχε κλείσει τη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Άκης Μάντζιος έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Μανού Γκαρθία και Ζαμόρα αντί των Φετφατζίδη και Σαβέριο. Στο 68’ ο Μεντιλίμπαρ απάντησε με τους Ποντένσε και Τσικίνιο. Ο πρώτος πήρε τη θέση του Γιόβετιτς και ο δεύτερος του Έσε, με τον έμπειρο τεχνικό να «φρεσκάρει» την ομάδα του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μοντόγια προσπάθησε να απειλήσει από μακριά, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 74’ ο Ελ Κααμπί βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουέστα και σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπράμπετς έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 79’ ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς και τον Ναβάρο αντί του Ζέλσον Μαρτίνς.

Στο 86’ ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε το φαλτσαριστό σουτ του Ελληνα μεσοεπιθετικού. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τον Ελ Αραμπί αντί του Ελ Κααμπί. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε για το γκολ που θα του έδινε το τρίποντο της νίκης, αλλά δεν ήρθε, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλ, Νταρίντα (90+3′ Ρόουζ) – Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60′ Μανού Γκαρθία), Σαβέριο (60′ Ζαμόρα) – Μορόν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε (68′ Τσικίνιο), Ιμπόρα – Φορτούνης, Γιόβετιτς (68′ Ποντένσε), Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Κααμπί (87′ Ελ Αραμπί).

Διαβάστε ακόμη: