Ο Φατίχ Τερίμ ξεκίνησε με το… δεξί την θητεία του στον Παναθηναϊκό. Το εμπόδιο του ουραγού της βαθμολογίας ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ χαμηλό και οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη με 2-0, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και διατηρήθηκαν έτσι στο -1 από τον ΠΑΟΚ.

Από το ξεκίνημα του ματς ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ και ήδη στο δεκάλεπτο είχε τρεις πολύ καλές στιγμές με Μαντσίνι (Χ2) και Ιωαννίδη, αλλά ο Κλέιμαν κράτησε το μηδέν με σπουδαίες επεμβάσεις. Ένα σουτ του Παμλίδη που δεν αιφνιδίασε τον Μπρινιόλι ήταν η αντίδραση του ΠΑΣ και στο 25’ ήρθε το γκολ όταν ο Μπερνάρ έκανε την κάθετη και ο Ιωαννίδης με υπέροχη ενέργεια έκανε το 1-0.

Στο 35’ μάλιστα οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά τα σουτ του Βαγιαννίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με την μπάλα να σκάει στη γραμμή και να απομακρύνεται. Φάση που προκάλεσε και την απορία του Τερίμ αν υπάρχει στην Ελλάδα Goal line technology.

Το «καθάρισε» ο Βιλένα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός έκανε και το καθοριστικό βήμα για τη νίκη με τον Βιλένα να γράφει το 2-0 στο 48’ με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ολλανδού με την πράσινη φανέλα.

Στο 53’ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ροσέρο από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 60’ ο Αϊτόρ δεν έκανε καλό τελείωμα σε φάση με προοπτική. Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην πρώτη νίκη για το νέο έτος χωρίς άγχος.

Ο ΠΑΣ απείλησε λίγο πριν το φινάλε του ματς με σουτ του Λέο που απέκρουσε ο Μπρινιόλι.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούρισιτς), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (62’ Τσέριν).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (70’ Λέο), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Μπάλαν (69’ Κόντε), Παμλίδης (79’ Τζίμας).

Διαβάστε ακόμη: