Ο τομέας των μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων στην Κίνα κατέγραψε αύξηση στην παραγωγή του κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, όπως έδειξαν χθες, Πέμπτη, τα επίσημα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής.

Η βιομηχανική προστιθέμενη αξία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον αναφερόμενο τομέα κατέγραψε ετήσια αύξηση 5,8% στο πρώτο τρίμηνο, όπως δήλωσε ο Τσεν Σουεσέν αντιπρόεδρος της βιομηχανικής ένωσης μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων (China Non-ferrous Metals Industry Association) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η παραγωγή 10 τύπων μη σιδηρούχων μεταλλευμάτων έφτασε στα 18,26 εκατομμύρια τόνους με ετήσια αύξηση 9%, σύμφωνα με τον Τσεν.

Τα αποθέματα χαλκού στην εγχώρια ομολογιακή ζώνη αυξήθηκαν κατά 700 mt από τις 28 Απριλίου έως την Παρασκευή 5 Μαΐου και διαμορφώθηκαν στα 159.300 mt, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της SMM.

Το απόθεμα στη δεσμευμένη ζώνη του Γκουανγκντόνγκ μειώθηκε 300 mt σε 16.000 mt, και το απόθεμα στη ζώνη δεσμεύσεων της Σαγκάης αυξήθηκε κατά 1.000 mt σε 143.300 mt.

Πρόσφατα, οι απώλειες στις εισαγωγές συρρικνώθηκαν, δίνοντας κίνητρα στους εμπόρους να πουλήσουν τα φορτία τους.

Οι αποστολές βάσει εγγυήσεων αυξήθηκαν έτσι. Εν τω μεταξύ, οποιαδήποτε αύξηση στις αφίξεις αποστολών με φορτωτική θα είναι ασήμαντη πριν από τα μέσα Μαΐου και ορισμένα φορτία θα αγοράζονται απευθείας από μεταγενέστερους χρήστες. Ως εκ τούτου, τα αποθέματα των ομολογιακών ζωνών θα πέσουν την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα