Η διεθνούς φήμης τελετή της Σαγκάης ακυρώθηκε επίσημα για εφέτος. Η απόφαση λειτουργεί ως ένδειξη των συνεχιζόμενων δυσκολιών υπό τις οποίες η κινηματογραφική βιομηχανία λειτουργεί επί του παρόντος στην Κίνα, εξαιτίας των αυστηρότατων περιορισμών ελέω κορωνοϊού.

«Λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε ότι το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης, που είχε αρχικά προγραμματισθεί να διεξαχθεί το δεκαήμερο 10 – 19 Ιουνίου, θα αναβληθεί για το επόμενο έτος», σύμφωνα με την ενημέρωση.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας και μία ειλικρινή συγγνώμη σε ανθρώπους από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι ενδιαφέρονται και υποστηρίζουν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης.

Συνθηκών επιτρεπόντων, θα πραγματοποιήσουμε συναφή φεστιβάλ και θεματικές εκδηλώσεις το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος χρόνου για να μοιραστούμε την ευχάριστη εμπειρία που φέρνουν η κινηματογραφική τέχνη και οι δραστηριότητες», τονίσθηκε.

Από την εμφάνιση της μετάλλαξης «Δέλτα», η Σαγκάη, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας και η οικονομική της πρωτεύουσα, εισήλθε σε σκληρό λόκνταουν που άρχισε τον Απρίλιο.

Η πόλη επετράπη επίσημα να «ανοίξει» ξανά μόνο την 1η Ιουνίου 2022, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να «ξεχυθούν» στους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωστόσο, οι κινηματογράφοι δεν ανήκαν στο πρώτο μέρος επαναλειτουργίας, με τις τοπικές υγειονομικές αρχές να αναφέρουν αύξηση του αριθμού κρουσμάτων από την επαναδραστηριοποίηση τομέων, την περασμένη εβδομάδα.