Ακόμα μία γκέλα- και μάλιστα εντός έδρας για την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Κούμαν που αγωνίστηκε χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Εϊμπάρ, κατρακύλησε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και οι ελπίδες της για τίτλο… εξανεμίζονται. Ποιος αλήθεια το περίμενε από τόσο νωρίς ότι η Μπαρτσελόνα θα έμενε εκτός διεκδίκησης του τίτλου…

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ καλά για τη Μπαρτσελόνα που κέρδισε πέναλτι (8′), με τον Μπρέιθγουεϊτ όμως να μην σκοράρει και να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Δανός μπόρεσε πέτυχε ένα τέρμα στο 25′ όμως ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR ο ακύρωσε ως οφσάιντ.

Από εκεί και πέρα οι μπλαουγκράνα μπορεί να είχαν την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, με την Εϊμπάρ να είναι εκείνη που είχε τις περισσότερες καλές στιγμές.

Στο δεύτερο μέρος η Εϊμπάρ κατάφερε να προηγηθεί στο 57′ με τον Κίκε έπειτα από ολέθριο λάθος του Αραούχο. Οι Καταλανοί όμως ισοφάρισαν σχεδόν άμεσα με τον Ντεμπελέ στο 67′.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα όσο και να πίεσε η Μπαρτσελόνα δεν βρήκε το γκολ που θα της χάριζε τη νίκη και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες με σκορ 1-1.