Η La Liga ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτό το αίτημα της Βαλένθια για αναβολή του αγώνα με τη Γρανάδα εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς σε πολυκατοικία της πόλης.

Η Βαλένθια το πρωί της Παρασκευής (23/02) ζήτησε να αναβληθεί ο σαββατιάτικος εκτός έδρας αγώνα με τη Γρανάδα για τη La Liga, λόγω της φονικής πυρκαγιάς σε πολυκατοικία της πόλης, που άφησε πίσω της σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση 10 νεκρούς.

Αργότερα μέσα στην ημέρα η La Liga ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτό το αίτημα της ισπανικής ομάδας, καθώς κι ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής στη μνήμη των θυμάτων.

Θυμίζουμε πως η τοπική κοινότητα της Βαλένθια έχει κηρύξει τριήμερο πένθος και σε αυτό το διάστημα οι σημαίες του κλαμπ θα είναι μεσίστιες. Μάλιστα, η πόλη της Βαλένθια ανέστειλε επίσης, την έναρξη του ετήσιου φεστιβάλ “Fallas”, που διαρκεί έναν μήνα, το οποίο περιλαμβάνει πυρπόληση μεγάλων αγαλμάτων από χαρτόνι κι επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Ο Τραγικός απολογισμός της Πυρκαγιάς

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατά την πρώτη επιθεώρηση (του χώρου) από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού τμήματος εντοπίστηκαν δέκα πτώματα», δήλωσε η περιφερειάρχης Πιλάρ Μπερναμπέ. Νωρίτερα, οι αρχές έκαναν λόγο για 14 αγνοούμενους από τη φωτιά στη Βαλένθια.

Τέσσερα από τα θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας: οι γονείς, η τρίχρονη κόρη τους και ένα νεογέννητο βρέφος. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες στο κατεστραμμένο από τη φωτιά κτήριο.  Τουλάχιστον 15 άνθρωποι- ανάμεσά τους επτά πυροσβέστες, τραυματίστηκαν από τη φωτιά. Οι εννέα παραμένουν στο νοσοκομείο, σε σταθερή κατάσταση.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στον τέταρτο όροφο του κτηρίου στη Βαλένθια, το οποίο χτίστηκε πριν από 15 χρόνια. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν ταχύτητα σε όλους τους ορόφους και κανένα από τα 138 διαμερίσματα δεν γλίτωσαν από τη φωτιά.

Διαβάστε ακόμη: