search

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

500.000 μαύρα κυβάκια παίρνουν τη μορφή ενός μοναδικού αφροφουτουριστικού τοπίου

Ο Καναδο-γκανέζος καλλιτέχνης Ekow Nimako χρησιμοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες μαύρα κυβάκια για να δημιουργήσει ένα αφροφουτουριστικό τοπίο.

BuildingBlackCivilizations2

Ο Καναδο-γκανέζος καλλιτέχνης Ekow Nimako χρησιμοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες μαύρα κυβάκια για να δημιουργήσει ένα αφροφουτουριστικό τοπίο μέσα από μεγάλης κλίμακας κατασκευές αστικών περιβαλλόντων.

Τα κυβάκια της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών Lego.

Στο τωρινό του πρότζεκτ γνωστό υπό τον διακριτικό τίτλο «Building Black Civilizations: Journey of 2000 Ships», ο με έδρα το Τορόντο καλλιτέχνης ανακαλεί στη μνήμη τη μυστηριώδη ιστορία του Mansa Abu Bakr II, βασιλέα του Μαλί, ο οποίος λέγεται ότι απέπλευσε από τις αφρικανικές ακτές τον 14ο αιώνα και δεν επέστρεψε ποτέ.

221213172613_BuildingBlackCivilizations3

Σε αυτή τη νέα συλλογή έργων – μέρος της συνεχιζόμενης σειράς «Building Black»χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 500.000 μαύρα κυβάκια Lego για να δημιουργηθούν τα φανταστικά αστικά τοπία.

Απαιτήθηκαν πάνω από 600 ώρες για τη δημιουργία κάθε τοπογραφίας, και όλες περιέχουν ένα Adinkra, σύμβολο που παραδοσιακά αντιπροσωπεύει αφοριστική έννοια.

Τα εμβλήματα, «στόχο έχουν να συνδέουν τις διάδοχες μεσαιωνικές αυτοκρατορίες της Γκάνας, του Μαλί και του Σονγκχάι διαμέσου των αιώνων έως σήμερα και ταυτόχρονα να προσφέρει ένα παροιμιακό και ηθικό επίκεντρο κάθε γλυπτικής αφήγησης» όπως σημείωσε ο Nimako.

221213172613_BuildingBlackCivilizations

Ποιος είναι ο Ekow Nimako

Ο Ekow Nimako είναι ένας καλλιτέχνης LEGO με έδρα το Τορόντο, με διεθνή έκθεση, ο οποίος κατασκευάζει φουτουριστικά και ιδιότροπα γλυπτά από το εμβληματικό μέσο.

Με τις ρίζες του στο χόμπι της παιδικής του ηλικίας και στην εγγενή του δημιουργικότητα, η επίσημη καλλιτεχνική εκπαίδευση και το υπόβαθρο του Nimako ως δια βίου πολυεπιστημονικός καλλιτέχνης ενισχύουν τη διαδικασία και την υπογραφή του αισθητική.

Το ρευστό στυλ δόμησής του, σε συνδυασμό με τα αφροφουτουριστικά θέματα της δουλειάς του, ξεπερνούν όμορφα το γεωμετρικό μέσο για να ενσαρκώνουν οργανικές και φανταστικές σιλουέτες.

Οι δημόσιες εγκαταστάσεις του μεγάλης κλίμακας περιλαμβάνουν το μνημειώδες Cavalier Noir (Nuit Blanche, 2018) που περιλαμβάνει έναν μαύρο αναβάτη 7 ποδιών πάνω από έναν απτόητο μαύρο μονόκερο.

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Χ, το έργο ανατρέπει την κυρίαρχη φαντασία των δημόσιων μνημείων και επικεντρώνει τις μαύρες αφηγήσεις.

BuildingBlackCivilizations4

Διαβάστε ακόμη: