Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones και S&P 500 έπεσε καθώς οι μετοχές της Disney δέχονταν πιέσεις και οι ανησυχίες για τις περιφερειακές τράπεζες εξακολουθούσαν να υφίστανται.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5% ενώ ο Nasdaq σημείωσε ελαφρά άνοδο την Πέμπτη μετά από μια χαμηλότερη από την αναμενόμενη έκθεση πληθωρισμού χονδρικής και τα κέρδη από την Disney. Ο Dow έχασε 350 μονάδες ή 1%.

Οι μετοχές της Disney υποχώρησαν περισσότερο από 5% μετά τη δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του κολοσσού των μέσων ενημέρωσης. Ενώ οι υψηλότερες τιμές βοήθησαν το τμήμα ροής του να περιορίσει τις απώλειές του, έδωσε ένα σκληρό πλήγμα στην ανάπτυξη των συνδρομητών. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναλάβει χρεώσεις απομείωσης ύψους 1,5 έως 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς αφαιρεί περισσότερο περιεχόμενο από τις πλατφόρμες ροής της.

Η ανησυχία των επενδυτών για τις περιφερειακές τράπεζες φούντωσε για άλλη μια φορά

Η PacWest Bancorp, η τελευταία προβληματική τράπεζα στο επίκεντρο, δήλωσε την Πέμπτη σε σχετική έκθεση 10Q ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 9,5% την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές της PacWest υποχώρησαν ακόμη 22% την Πέμπτη. Η PacWest πρόσθεσε ότι η τράπεζα έχει πρόσβαση σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεση ρευστότητα, εάν χρειαστεί.

«Η προσοχή των επενδυτών είναι πλέον τόσο στο οικονομικό προσκήνιο όσο και στη ρευστότητα και στο τι συμβαίνει έναντι των επιτοκίων και του πληθωρισμού», δήλωσε ο Dylan Kremer, Co-chief Investment Officer της Certuity. «Η PacWest πέφτει στο εύθραυστο συναίσθημα είτε από την περιφερειακή τραπεζική κρίση και μετά από την επέκταση του ανώτατου ορίου χρέους. Είναι ένας συνδυασμός των δύο».

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ο ΔΤΚ για τον Απρίλιο

Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve που μετρά τις τιμές χονδρικής, αυξήθηκε μόλις 0,2% τον Απρίλιο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones υπολόγισαν ότι ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα. Τα στοιχεία του ΔΤΚ ακολουθούν την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Τετάρτης, η οποία έδειξε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 4,9% σε ετήσια βάση, κάτω από τις προσδοκίες.

Διαβάστε περισσότερα