search

AREA 51

2 συστημικές και 1 μη συστημική τράπεζα, στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα, όσον αφορά το κύκλωμα Λονδίνου – Εμιράτων- Διευθυντών καταστημάτων και τη φάμπρικα με τις ΙΚΕ – υποκαταστήματα, τα εμβάσματα και τις αγορές ακινήτων στη Μύκονο!

Έχουν εντοπισθεί περιπτώσεις διευθυντών καταστημάτων τραπεζών, με βίλες με πισίνα σε βόρεια και νότια Προάστεια, υπερπολυτελή SUV και διαβίωση που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα τους!

2 συστημικές και 1 μη συστημική τράπεζα, στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα, όσον αφορά το κύκλωμα Λονδίνου - Εμιράτων- Διευθυντών καταστημάτων και τη φάμπρικα με τις ΙΚΕ - υποκαταστήματα, τα εμβάσματα και τις αγορές ακινήτων στη Μύκονο!

Το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δια μέσω καταστημάτων συστημικών – και μη- τραπεζών, με την ανοχή – συνέργεια διεφθαρμένων διευθυντών των πιστωτικών ιδρυμάτων αυτών, που παρέκαμψαν τους ελέγχους προέλευσης κεφαλαίων, μη ενημερώνοντας την Τράπεζα της Ελλάδος ως όφειλαν, απασχολεί στον υπέρμετρο βαθμό την αρμόδια Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες!

Όπως έχουμε αποκαλύψει, διάφορα «συστήματα» που σχετίζονται με Λονδίνο και Εμιράτα, έστησαν μια φάμπρικα ξεπλύματος, συστήνοντας στην Ελλάδα πλήθος ΙΚΕ με εγχώριους «ιδιοκτήτες» – εκπροσώπους, οι οποίες λειτουργούσαν ως υποκαταστήματα των ξένων εταιριών που με τη σειρά τους έστελναν εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ ή βρετανικών λιρών, τα οποία ξεπλένονταν μέσω αγοράς ακινήτων, κυρίως στην Μύκονο!

Το γεγονός ότι οι εκατοντάδες ΙΚΕ των συνεργών της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν ως «υποκαταστήματα», έδινε την δυνατότητα στους διευθυντές των καταστημάτων των τραπεζών, να μην ενημερώνουν τις Αρχές και να τις παρακάμπτουν, ολοκληρώνοντας το ξέπλυμα που κατέληγε σε αγορά πολυτελών ακινήτων!

Ήδη η Αρχή για το ξέπλυμα έχει κάνει φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία διευθυντών και διευθυντριών προβεβλημένων κατεστημένων τραπεζών, σε περιοχές δηλαδή υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων, όπως είναι τα Νότια και Βόρεια Προάστεια της Αθήνας!

Λέγεται ότι από τις έρευνες έχει προκύψει, πως υπάρχουν διευθυντές τραπεζών με βίλες με πισίνες, που οδηγούν πολυτελή τζιπ και διάγουν έναν βίο που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα τους!

Για να ξέρετε πάντως, η έρευνα των αρχών για τη σύνδεση διευθυντών καταστημάτων με ξέπλυμα, δεν αφορά μόνο 2 συστημικές τράπεζες αλλά και μία μη συστημική, στοιχεία για την οποία έφτασαν προσφάτως στις Αρχές που τα αξιολογούν με την δέουσα σοβαρότητα!

Διαβάστε ακόμη: