Την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων επιχειρεί να πλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας επίθεση κατά του συνόλου των εταιρειών που διενεργούν γκάλοπ.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί η άποψη – και γι’ αυτό σηκώνουν το θέμα- ότι οι δημοσκοπήσεις είναι κατευθυνόμενες και δεν απηχούν, ούτε απεικονίζουν στην πράξη την πολιτική πραγματικότητα και την βούληση – πρόθεση της κοινωνίας.

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν πριν από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, έρχονται να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, λένε στην Κουμουνδούρου!

Καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, εμφάνιζαν τον Ανδρέα Λοβέρδο ως φαβορί για τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο πρώην ιστορικό ΠΑΣΟΚ!

Και στην πράξη αποδείχτηκε ότι οι προβλέψεις και εκτιμήσεις τους απέτυχαν παταγωδώς, καθώς ο Α. Λοβέρδος πάτωσε στην εκλογική αναμέτρηση, μην καταφέρνοντας να περάσει ούτε καν στον δεύτερο γύρο!

Υπό αυτό το πρίσμα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι δημοσκοπήσεις διενεργούνται καθ’ υπαγόρευση συμφερόντων προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να επηρεάσουν καταστάσεις και ότι σε αντιστοιχία, οι δημοσκοπήσεις από τις ίδιες δημοσκοπικές εταιρείες που αποτυπώνουν διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πραγματικές αλλά πλασματικές!

Βεβαίως, κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας την επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσκόπων υποστηρίζουν ότι η τακτική αυτή της Κουμουνδούρου διαμορφώνει προκαταβολικά το άλλοθι για να δικαιολογηθεί η περαιτέρω συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να εμφανίσουν οι δημοσκοπήσεις μετά την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επαναπατρίζει ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς που είχαν εγκλωβιστεί στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα!