Προβάδισμα 9,7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σαφή ενίσχυση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, που φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επό των εγκύρων, η δημοσκόπηση της OPEN δίνει προβάδισμα τη ΝΔ με ποσοστό 33,3%, έναντι 23,6% για την αξιωματική αντιπολίτευση. Στο 9.7% υπολογίζεται η εκλογική επιρροή του ΚΙΝΑΛ και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3,1%.

Δημοσκόπηση Alco

Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που υπολογίζεται σε 12,8% ενώ κάτω του 3% εμφανίζεται το κόμμα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής με 1,7% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%.

Δημοσκόπηση Alco

Προβάδισμα Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα στις θετικές ψήφους, έναντι του Αλέξη Τσίπρα στα ζητήματα που απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη, όπως η διαχείριση της πανδημίας και η οικονομία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 36% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο πρωθυπουργός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την πανδημία, έναντι 35% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσκόπηση Alco

Πιο ευρύ είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέτωπο της οικονομίας, όπου απολαμβάνει της εμπιστοσύνης 37% των ερωτηθέντων, ενώ 22% απαντούν πως ο Αλέξης Τσίπας θα διαχειριζόταν καλύτερα τα θέματα αυτά. Στην συγκεκριμένη ερώτηση, 32% απαντούν κανένας από τους δύο.

Δημοσκόπηση Alco

Στο διαχρονικό ερώτημα της δημοσκόπησης ως προς την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ενός ή του άλλου αρχηγού για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, ακολουθεί ο «κανένας» με 32% και ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 25%.

Δημοσκόπηση Alco

Προβληματισμός ως προς τη διαχείριση της πανδημίας

Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται έντονος ο προβληματισμός των ερωτηθέντων αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας. Έτσι, 54% απαντούν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα, έναντι 35% που δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Δημοσκόπηση Alco