Η SoftBank ανακοίνωσε επενδυτικό κέρδος στο Vision Fund για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, αλλά κλείδωσε και άλλη μια ζημιά για το τρίμηνο.

Η SoftBank στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις της τάξεως των  1,67 τρισεκατομμύρια γιεν Ιαπωνίας (11 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι των εκτιμήσεων της LSEG για 1,6 τρισεκατομμυρίων γεν.

Επίσης ανακοίνωσε καθαρή ζημιά 931,1 δισεκατομμύρια γιεν (6,2 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι αναμενόμενης 114,1 δισεκατομμυρίων γιεν.

Για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους της SoftBank, σημείωσε ζημία 1,41 τρισεκατομμυρίων (9,3 δισεκατομμύρια δολάρια). Αυτό συγκρίνεται με κέρδη 3 τρισεκατομμυρίων γιεν την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η SoftBank είπε ότι ένα ασθενέστερο γιεν έπληξε την εταιρεία καθώς έχει πολλές υποχρεώσεις σε δολάρια ΗΠΑ.

Το Vision Fund της SoftBank κατέγραψε επενδυτικό κέρδος 21,3 δισεκατομμυρίων γιεν, κλείνοντας έτσι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο των κερδών. Η εταιρεία είπε ότι αυτό οφειλόταν σε ένα κέρδος που προέκυψε από την πώληση μετοχών της εταιρείας σχεδιασμού chip Arm σε θυγατρική της SoftBank.

Αυτό αντιστάθμισε την πτώση της αξίας των εταιρειών στις οποίες επενδύει η SoftBank, όπως η κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης SenseTime.

«Το περιβάλλον είναι ακόμα δύσκολο… αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε πιάσει πάτο και κάνουμε καλές κινήσεις προς θετικά μεγέθη», δήλωσε την Πέμπτη ο Οικονομικός Διευθυντής της SoftBank, Yoshimitsu Goto, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, στο σύνολό του το τμήμα του SoftBank Vision Fund παρουσίασε ζημιά προ φόρων 258,86 δισεκατομμυρίων γιεν.

Η SoftBank κατέγραψε ζημία 234,4 δισεκατομμυρίων γιεν για το εξάμηνο που σχετίζεται με τις επενδύσεις και την οικονομική υποστήριξη που παρείχε η WeWork, η οποία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Chapter 11 για πτώχευση στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Η SoftBank ήταν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της συνεργαζόμενης διαστημικής εταιρείας, η οποία προσπάθησε και απέτυχε να γίνει δημόσια πριν από πέντε χρόνια.

Οι επικριτές της επενδυτικής στρατηγικής της SoftBank επισημαίνουν το WeWork ως παράδειγμα έλλειψης πειθαρχίας, κατά καιρούς, από το Vision Fund. Ο υψηλού προφίλ ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, είπε κάποτε ότι η WeWork βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας «επανάστασης» για τον τρόπο που εργάζονται οι άνθρωποι.

Διαβάστε ακόμη: