Μέσω της εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τα ποσά για να καλύψουν τις ζημιές που έχουν κάνει τα παιδιά τους στο σχολείο, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, εξήγησε ότι τα πρόστιμα θα βεβαιώνονται μέσω της εφορίας: «Με τον ίδιο τρόπο που πληρώνονται όλες οι παραβάσεις, μέσω της εφορίας, θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που θα προκαλούν τα παιδιά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Τα πρόστιμα δεν αφορούν σε περιπτώσεις συνήθους φθοράς αλλά βανδαλισμούς, σύμφωνα με τον νέο Σχολικό Κανονισμό Λειτουργίας, διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να καταβάλλουν τα χρήματα οι ίδιοι στο σχολείο, χωρίς στην περίπτωση αυτή να τους βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Η κυρία Μακρή χαρακτήρισε τη βία των ανηλίκων ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, για το οποίο η Πολιτεία οφείλει πολλές φορές να αναπληρώσει το κενό της οικογένειας. Η υφυπουργός προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουν τοποθετηθεί παντού διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι με εντολή πρωθυπουργού γίνονται έρευνες από το Τεχνικό Επιμελητήριο για την σχολική στέγη, δηλαδή εάν τα κτίρια έχουν αντισεισμικό συντελεστή και εάν είναι ασφαλή.

Διαβάστε ακόμη: