Η Μαρία Ζαχάροβα άφησε νέους υπαινιγμούς ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream. «Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να παραδεχτούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους στα περιστατικά των Nord Stream», ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η κ. Ζαχάροβα επέστησε την προσοχή στη δήλωση του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω της άθικτης γραμμής του αγωγού Nord Stream 2. Σε ανάλογη ανακοίνωση είχε προβεί η Gazprom, ενώ λίγες μέρες μετά ο ενεργειακός ρωσικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ξαναρχίζει η ροή αερίου προς την Ιταλία.

«Θα τολμήσει κάποιος να πει μετά απ’ αυτό ότι η χώρα μας βρίσκεται πίσω από την πράξη δολιοφθοράς; Συμφωνώ ότι όντως είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια. Κάποτε όμως οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να το κάνουν αυτό, και να παραδεχτούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: