Οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν την Τετάρτη καθώς οι αγορές αξιολογούν τα τελευταία πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 31 Οκτωβρίου και μια σειρά δημοσιονομικών ανακοινώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δείκτης Stoxx 600 ήταν 0,46% υψηλότερος στις 1:57 μ.μ. ώρα Λονδίνου μετά από δύο δύσκολες συνεδρίες. Οι περισσότεροι κλάδοι ήταν μέτρια υψηλότερα, με τις μετοχές της τεχνολογίας να αυξάνονται κατά 1,3% και τα ταξίδια να αυξάνονται κατά 1,34%.

Η εταιρία λογισμικού Sage οδήγησε τα κέρδη για τις μετοχές, αφού ανέφερε ισχυρή αύξηση των λειτουργικών κερδών, αυξημένα κατά 13%, και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 350 εκατομμυρίων λιρών (438,5 εκατομμυρίων δολαρίων).

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7478.12 μονάδες αρνητικός κατά 0,05%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,57% στις 15991.25 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0,51% στις 7266.25 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 29182.45 μονάδες αυξημένος κατά 0,10%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9878.9 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,53%.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε μείωση φόρων που επηρεάζει 27 εκατομμύρια εργαζόμενους, μαζί με αλλαγές στα προγράμματα παροχών, φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μεταποίηση και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Εν τω μεταξύ, τα πρακτικά της Fed την Τρίτη αποκάλυψαν ότι οι αξιωματούχοι της πολιτικής υποστήριξαν ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να είναι περιοριστική και ότι έχουν περιορισμένη διάθεση για μειώσεις επιτοκίων.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 ήταν χαμηλότερα καθώς η Wall Street αξιολόγησε τα αποτελέσματα της Nvidia, η οποία είδε τη μετοχή να διολισθαίνει περισσότερο από 1% στην εκτεταμένη διαπραγμάτευση την Τρίτη. Τα προσαρμοσμένα κέρδη και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά η εταιρεία είπε ότι οι περιορισμοί των εξαγωγών στην Κίνα θα επιβαρύνουν το τέταρτο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη: