Οι αμερικανικές μετοχές καταγράφουν έντονη άνοδο την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν πολύ θετικά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Μαΐου και επευφημούσαν τους νομοθέτες που ενέκριναν το νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο του χρέους που αποτρέπει μια χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones σημείωσε άλμα 351 μονάδων, ή 1,1%. Ο S&P 500 ανέβηκε 0,6%.

Ο  Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι κύριοι μέσοι όροι έχουν κέρδη για την εβδομάδα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ήταν 1,2% και 1,6% υψηλότερα, αντίστοιχα. Η άνοδος του Dow την Παρασκευή τον ώθησε σε θετικό έδαφος, διαρκώντας 1,1% την εβδομάδα μέχρι σήμερα.

Σερί κερδών που είχε να καταγραφεί απο το 2020 για τον Nasdaq

Ο Nasdaq ολοκληρώνει την έκτη συνεχόμενη εβδομάδα με κέρδη, ένα σερί που δεν έχει παρατηρηθεί για τον τεχνολογικά βαρύ δείκτη από το 2020.

Οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών προϊόντων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, αυξανόμενες κατά 339.000 παρά το γεγονός ότι οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν μια σχετικά μέτρια αύξηση κατά 190.000. Με αυτή την έκθεση σημειώθηκε ο 29ος συνεχόμενος μήνας θετικής αύξησης των θέσεων εργασίας.

Το αντίστοιχο report την τελευταία φορά πίεσε τις μετοχές στην ιδέα ότι μια ανθεκτική αγορά εργασίας θα κρατήσει σε πολιτική αυξήσεων επιτοκίων την Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Ωστόσο, το χρηματιστήριο φαινόταν να “συμπαθεί” τα νούμερα της Παρασκευής, επικεντρώνοντας ίσως την αύξηση των μισθών που έδειξε χαμηλότερο από το αναμενόμενο πληθωρισμό και ένα ποσοστό ανεργίας που αυξήθηκε.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με εκτίμηση 4,4% του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας ανέβηκε ξανά στο 3,7% από 3,4%.

Διαβάστε περισσότερα