Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στην πρόσφατη αύξηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones υποχώρησε οριακά 9 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,1%, και ο Nasdaq Composite πτώση 0,2%.

Η απόδοση του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου υπερέβη το 5% για πρώτη φορά σε 16 χρόνια την Πέμπτη.

Η απόδοση του 10ετούς έφτασε στο 5,001% γύρω στις 5 μ.μ. ET, η πρώτη φορά που διαπραγματεύτηκε πάνω από αυτό το επίπεδο από τις 20 Ιουλίου 2007 — όταν σημείωσε απόδοση έως και 5,029%. Τελευταία διαπραγματευόταν στο 4,929%.

Οι μετοχές της SolarEdge υποχώρησε 33% αφού η εταιρεία περιόρισε την καθοδήγηση εσόδων για το τρίτο τρίμηνο. Η Knight-Swift Transportation σημείωσε ράλι 13% μετά από υπέρβαση των εκτιμήσεων το τρίτο τρίμηνο και στις δύο γραμμές.

Οι κύριοι μέσοι όροι είναι σε τροχιά απωλειών για την εβδομάδα.

Ο S&P 500 υποχωρεί 1,3% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 2,1%. Ο Dow έχασε 0,8%.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Jerome Powell δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και ότι πιθανότατα θα χρειαστεί χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη για να μειωθεί. Ο Powell είπε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι τα ποσοστά είναι πολύ υψηλά τώρα.

«Ενώ το μονοπάτι είναι πιθανό να είναι ανώμαλο και να πάρει λίγο χρόνο, οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να μειώσουμε τον πληθωρισμό βιώσιμα στο 2 τοις εκατό», πρόσθεσε.

Αν και ο Powell δεν δεσμεύτηκε σε μια πορεία προς τα εμπρός για τα επιτόκια κατά την ομιλία του, η αγορά φαίνεται να πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα θα παραλείψει μια αύξηση τον Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: