Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η τελική συμφωνία για τη μεταβίβαση της τιτλοποίησης Frontier των 6,1 δις ευρώ της Εθνικής Τράπεζας στην doValue.

Και παράλληλα οι τράπεζες βρίσκονται στην τελική ευθεία για να περιορίσουν σε μονοψήφιο ποσοστό τον όγκο των «κόκκινων» δανείων.

Χθες το απόγευμα ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας μιλώντας στον Κύκλο Ιδεών ανέφερε πως σε λίγες μέρες η τράπεζα θα ανακοινώσει ότι περιόρισε τον δείκτη καθυστερήσεων NPEs στο 7,3% και καθίσταται έτσι η πρώτη ελληνική τράπεζα με μονοψήφιο δείκτη «κόκκινων» δανείων. Ενώ το 2022 όλες οι τράπεζες θα έχουν πετύχει μονοψήφια ποσοστά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Με την υπογραφή της συμφωνίας για την μεταβίβαση της τιτλοποίησης των 6,1 δις ευρώ στην doValue η Εθνική Τράπεζα περιορίζει τον δείκτη καθυστερήσεων στο 13,6% και ήδη έχει δρομολογήσει την επόμενη τιτλοποίηση της, το Frontier ΙΙ, ύψους 1,5 δισ ευρώ, με στόχο ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων να υποχωρήσει περαιτέρω στο 6% το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε και η μεταβίβαση της τιτλοποίησης Mexico των 3,3δις ευρώ στην doValue, η οποία πλέον καθίσταται ηγέτης στην αγορά των servicers.

Σε ότι αφορά τώρα το Frontier θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία μετακίνησης 150 εργαζομένων της Εθνικής (από τις μονάδες διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών της τράπεζας) στην doValue.

Πρόκειται για οικειοθελή μετακίνηση με τον CEO της ΕΤΕ κ. Παύλο Μυλωνά και την διοικητική ομάδα του να σχεδιάζουν ένα ελκυστικό πακέτο παροχών για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν, που προβλέπει ένα ελκυστικό bonus, όπως και διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.