Στην άμεση προώθηση όλων των σχετικών διαδικασιών ούτως ώστε τα μείζονος σημασίας έργα υποδομών στην παραλιακή να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν, προχωρούν κυβέρνηση, αρμόδιο υπουργείο και Περιφέρεια.

Ειδικότερα, το εμβληματικό έργο της δημιουργίας παράκτιου άλσους που θα συνδέει το ΣΕΦ με το κέντρο πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και τη μαρίνα του Φλοίσβου προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς καθώς ο προϋπολογισμός των 200 εκατ. ευρώ έχει ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια από τα μέσα Μάϊου, ενώ την ώρα τούτη προωθούνται οι σχετικές διαδικασίες για την προκήρυξη και δημοπράτηση του.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη Β φάση της ανάπλασης της παραλιακής που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια, με την Α φάση που αφορά τη διαμόρφωση του νέου οδικού άξονα να προχωρεί την ώρα τούτη κανονικά μετά τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων στην Άκτωρ επί προηγούμενης διοίκησης και πριν αναλάβουν οι Ολλανδοί που ήδη έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Η Β φάση της ανάπλασης είναι ουσιαστικά ένα έργο πρασίνου, που θα υλοποιηθεί επί τη βάσει μελετών του Ρέντσο Πιάνο, στο οποίο θα ενταχθούν πλήθος δραστηριοτήτων, από εμπορικές έως αθλητικές, συνεδριακές και ναυταθλητικές, το οποίο αφορά 5 όμορους Δήμους, από τον Πειραιά, μέχρι τον Ταύρο- Μοσχάτο, Φάληρο, Καλλιθέα και Άλιμο.

Για το έργο αυτό με τον μεγάλο για τα δεδομένα των συνθηκών προϋπολογισμών θα ενδιαφερθούν όλοι οι εισηγμένοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Την ίδια ώρα, με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, το πρώτο έργο υποδομής για το Ελληνικό, το οποίο εντάσσεται στον γενική σχεδιασμό αναμόρφωσης της παραλιακής ζώνης!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις – εξαγγελίες από το Υπ. Μεταφορών Υποδομών σε συνεργασία με το Υπ. Ανάπτυξης με πρόθεση το έργο να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης!

Υπογειοποίηση Πανεπιστημίου και πεζοδρόμηση μέχρι το Μουσείο!