Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα ενοποιήσει τους αρχαιολογικούς χώρους και θα αναδείξει στον υπέρτατο βαθμό το κέντρο της Αθήνας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των Αθηναίων πολιτών και καθιστώντας την πρωτεύουσα σημείο αναφοράς ως τουριστικό προορισμό εξυφαίνει το Μαξίμου!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, με άκρα μυστικότητα στο Μαξίμου σε συνεννόηση με τα υπουργεία Δημοσίων Έργων και Πολιτισμού, αλλά και με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων, Περιφέρειας και κοινωφελών ιδρυμάτων, σχεδιάζουν την αλλαγή του χάρτη της πρωτεύουσας που θα χαρακτηρίζεται από την δομική ανατροπή στην Πανεπιστημίου!

Έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι στο τραπέζι έχει πέσει η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων από την Ακρόπολη, μέχρι το Ζάππειο και από το Ζάππειο μέχρι το Πολυτεχνείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο!

Κομβικό σημείο της ιστορικής ανατροπής θα αποτελέσει η Υπογειοποίηση της Πανεπιστημίου!!!

Ατελείωτος περίπατος

Ένα έργο τεράστιου προϋπολογισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων που θα αποσκοπεί αφενός να μη διαταραχθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην πρωτεύουσα, αφετέρου ολόκληρη η Πανεπιστημίου να καταστεί πεζόδρομος περιλαμβανομένης και της Πατησίων μέχρι την Λ. Αλεξάνδρας, που θα συνδέει το Σύνταγμα με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μετσόβιο και το κτίριο του υπ. Πολιτισμού τέως Ακροπόλ, σε έναν ατέλειωτο περίπατο πεζών, ποδηλάτων, τραμ και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς!

Το φαραωνικό αυτό έργο αναμφίβολα θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας και θα την αναδείξει πρωταγωνιστικό τουριστικό προορισμό! Καθώς δημιουργείται ένας τεράστιος πεζόδρομος από το Σύνταγμα μέχρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο τεράστιος προϋπολογισμός του θα επιδιωχθεί να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ενώ συζητήσεις για χρηματοδότηση γίνονται ήδη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων!

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει διάλογος με τα Ιδρύματα Νιάρχου και Ωνάση τα οποία θα συνεισφέρουν τα μέγιστα για την υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου στο οποίο εμπλέκονται και ο δήμος και η περιφέρεια, μαζί φυσικά με τα δύο αρμόδια υπουργεία των οποίων προΐστανται ο κ. Καραμανλής και η κυρία Μενδώνη.

Η Αθήνα κέντρο πολιτισμού και ιστορίας

Πέραν πάσης αμφιβολίας πρόκειται για ένα έργο-μαμούθ που θα έχει τεράστια επίπτωση στους πολίτες της πρωτεύουσας αναβαθμίζοντας τη καθημερινότητα τους.

Πλην όμως πρόκειται και για ένα έργο δύσκολο κατασκευαστικά, καθώς η υπογειοποίηση στο κέντρο της Αθήνας εγείρει ζητήματα στατικότητας υφιστάμενων κτηρίων, ενδεχομένως θα αναδείξει αρχαιολογικά ευρήματα ενώ το κόστος του λόγω των συνθηκών θα είναι πολύ υψηλό!

Ωστόσο πρόκειται για ένα project που αλλάζει την εικόνα της Αθήνας και πέραν του τεράστιου πεζόδρομου που θα περιλαμβάνει Πανεπιστημίου και Πατησίων συνενώνει το αρχαιολογικό Μουσείο, το ΕΜΠ και τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια της Πατησίων με το υπόλοιπο ιστορικό και αρχαιολογικό κέντρο της πρωτεύουσας αναδεικνύοντας της Αθήνα ως κέντρο πολιτισμού και ιστορίας!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.