Τη διαδρομή στο τμήμα του τραμ «Μπάτης – ΣΕΦ», πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Το τμήμα δόθηκε από χθες ξανά σε εμπορική λειτουργία μετά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την ανακατασκευή των γραμμών και την ανακαίνιση σταθμών.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Καραμανλής επιβιβάστηκε στο ΣΕΦ κι αποβιβάστηκε στη στάση Πικροδάφνη, όπου έχουν επίσης γίνει έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από την Περιφέρεια.

Ο υπουργός επιβιβάστηκε σε έναν από τους νέους συρμούς, η παραλαβή των οποίων ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου.

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ώστε, βήμα – βήμα, να γίνονται οι αστικές συγκοινωνίες κάθε μέρα  καλύτερες.

 

Το Τραμ έχει κεντρική θέση στο σχεδιασμό μας, αφού όσο περισσότερο ενισχύουμε το δίκτυό του, τόσο περισσότερες και καλύτερες επιλογές μετακίνησης προσφέρουμε στους πολίτες», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

«Ξεκινήσαμε ξανά τα δρομολόγια του Τραμ στο Σύνταγμα, τώρα ξεκινήσαμε πάλι και τα δρομολόγια στο Φάληρο μέχρι το ΣΕΦ, σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε και την επέκταση προς Πειραιά.

Αναβαθμίζουμε τον υπάρχοντα στόλο προσθέτοντας 25 νέους συρμούς.

Μάλιστα, σε έναν από αυτούς μπήκαμε και σήμερα και είδαμε ότι χαρακτηρίζονται από ασφάλεια, άνεση, σύγχρονη τεχνολογία και υψηλή αισθητική.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, λοιπόν, και ξέρουμε ότι έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν οι πολίτες» επεσήμανε ο υπουργός.

Στη γραμμή «Μπάτης» – ΣΕΦ λειτουργούν αυτή τη στιγμή οι 10 από τις 11 στάσεις

Στο τμήμα της γραμμής «Μπάτης – ΣΕΦ» λειτουργούν αυτή τη στιγμή οι 10 από τις 11 στάσεις.

Στη στάση «Τζιτζιφιές» τα έργα πολιτικού μηχανικού αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 ημέρες και εν τω μεταξύ οι συρμοί θα διέρχονται από εκεί χωρίς στάση.

Επαναλειτουργούν οι στάσεις:

-Μπάτης

-Φλοίσβος

-Πάρκο Φλοίσβου

-Τροκαντερό/ Αγ. Σκέπη

-Δέλτα Φαλήρου

-Τζιτζιφιές (μόνο διέλευση μέχρι την ολοκλήρωση της ανακαίνισης)

-Καλλιθέα (ανακαινισμένος σταθμός)

-Μοσχάτο

-Ν. Φάληρο (ανακαινισμένος σταθμός)

-ΣΕΦ

 

Τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση «Μπάτης» έως το ΣΕΦ είχαν διακοπεί το Μάρτιο του 2020, προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττική τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.
Στο πλαίσιο των έργων αυτών ανακατασκευάστηκε η γραμμή και τρεις στάσεις του Τραμ.