Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά για δεύτερη μέρα την Τρίτη, καθώς το πρόσφατο ράλι στη Wall Street έχασε την δυναμική του.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 85 μονάδες, ή 0,2%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,3% μαζί με τον Nasdaq Composite.

Η GitLab σημείωσε άνοδο 8% αφού η πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού ανοιχτού κώδικα ξεπέρασε τις τριμηνιαίες οικονομικές προσδοκίες και εξέδωσε ισχυρές οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο.

Οι κινήσεις της Τρίτης ακολουθούν μια πτωτική συνεδρίαση τη Δευτέρα που έθεσε υπό αμφισβήτηση εάν η αγορά είχε τρέξει πολύ γρήγορα. Η υποχώρηση της Δευτέρας ήρθε μετά από πέντε διαδοχικές θετικές εβδομάδες για τους τρεις κύριους μέσους όρους.

Ο Russell 2000 υποχώρησε επίσης την Τρίτη, διαγράφοντας ορισμένα κέρδη μετά την ανατροπή της πτωτικής τάσης και άνοδο 1% τη Δευτέρα. Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης εκτινάχθηκε περίπου 7% τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας τις ελπίδες για διεύρυνση της αγοράς. Αυτή η πρόοδος σημειώθηκε καθώς οι έμποροι αποκτούν εμπιστοσύνη ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το επόμενο έτος, παρά τα πρόσφατα επιθετικά σχόλια από την κεντρική τράπεζα.

Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για προκαταβολές μετοχών με κατεύθυνση προς το 2024, σύμφωνα με τον Jason Heller, ανώτερο εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Coastal Wealth.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν λίγοι ανοδικοί καταλύτες για τις μετοχές δεδομένου των υψηλών επιτοκίων, της αποδυνάμωσης των καταναλωτών και των μετριασμένων προσδοκιών για τα κέρδη», δήλωσε ο Heller. «Αναμένουμε ότι οι μετοχές θα παραμείνουν σε στενό εύρος συναλλαγών».

Η Fed βρίσκεται επί του παρόντος σε μια «περίοδο blackout», που σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιορισμένα σχόλια από αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: