Οι μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη καθώς η Wall Street περίμενε τα αποτελέσματα της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve αυτής της εβδομάδας.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones έχασε 89 μονάδες ή 0,3%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,3%, ενώ ο Nasdaq Composite  σημείωσε πτώση 0,6%.

Η μετοχή της Deere, που συχνά θεωρείται ως βαρόμετρο της μελλοντικής οικονομικής δραστηριότητας, υποχώρησε περισσότερο από 2% στη συνεδρίαση. Η πτώση ήρθε αφότου η Evercore ISI υποβάθμισε τη μετοχή σε in-line λόγω των περικοπών της γεωργικής παραγωγής.

Η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας ξεκινά την Τρίτη

Η Fed δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια όταν ανακοινώσει την απόφασή της την Τετάρτη, με τους traders να τιμολογούν με πιθανότητα 99% ότι η κεντρική τράπεζα παραλείπει μια αύξηση, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, ένα δείκτη τιμολόγησης σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds. Οι έμποροι έχουν μόλις 29% πιθανότητες για αύξηση τον Νοέμβριο.

Η Fed θα προσφέρει επίσης οικονομικές προβλέψεις την Τετάρτη. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν για σχόλια σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού και τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

«Η Fed παραμένει επικεντρωμένη στη δημιουργία μιας ήπιας προσγείωσης στην οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε ο Joseph Gaffoglio, πρόεδρος του mutual στην America Capital Management. «Αν και οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν ισχυρές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αναμένουμε ότι οι δαπάνες θα αρχίσουν να επιβραδύνονται, καθώς οι πλεονάζουσες αποταμιεύσεις από τις πληρωμές τόνωσης που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας τελειώνουν τελικά και πολλοί νεότεροι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν την προοπτική επανεκκίνησης των πληρωμών φοιτητικών δανείων».

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη

Η άνοδος των τιμών βοήθησε τις μετοχές της ενέργειας, οι οποίες ήταν από τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500 στη συνεδρίαση.

Η ηγεσία των απεργών United Auto Workers είπε ότι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να κληθούν να σταματήσουν την εργασία εάν δεν σημειωθεί πρόοδος μέχρι την προθεσμία της Παρασκευής. Η Stellantis
σημείωσε άνοδο περίπου 2% στη συνεδρίαση της Τρίτης, ενώ η General Motors και η Ford σημείωσε άνοδο περίπου 0,8% και 0,1%, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: