Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων επιβάρυνε για άλλη μια φορά τους επενδυτές και η σεζόν κερδών του τρίτου τριμήνου κέρδισε ατμό.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 96 μονάδες ή 0,3%. Ο S&P 500 έχασε 0,7%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,1%

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε το 4,80%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου — όταν διαπραγματεύτηκε στο 4,887%.

Η κίνηση ακολούθησε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που ήταν πιο καυτά από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

Οι αυξανόμενες αποδόσεις έχουν πιέσει την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι έμποροι αξιολογούν τις προοπτικές αυστηρότερης πολιτικής της Federal Reserve για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο. Οι επενδυτές έχουν επίσης αξιολογήσει τις πιθανές επιπτώσεις από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στην παγκόσμια οικονομία.

«Οι λιανικές πωλήσεις ήταν υψηλότερες από τις προσδοκίες σήμερα το πρωί, γεγονός που οδήγησε τις αποδόσεις σε προβληματικά επίπεδα για την αγορά», δήλωσε ο Alex McGrath, Chief Investment Officer της NorthEnd Private Wealth. «Αυτή η ανάγνωση συνεχίζει να επιβαρύνει τους επενδυτές που αγωνίζονται να αξιολογήσουν τις ουδέτερες ομιλίες της Fed για να κερδίσουν έλξη στις μελλοντικές ενέργειες της Fed».

Σίγουρα, ένα σταθερό ξεκίνημα της σεζόν κερδών του τρίτου τριμήνου βοηθάει κάπως να μετριαστούν οι ανησυχίες.

Η Bank of America ανέβηκε περισσότερο από 1% αφού η τράπεζα ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίμηνο. Η Goldman Sachs διαπραγματεύεται αμφίρροπα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την τελευταία έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων του χρηματοοικονομικού γίγαντα.

Οι κινήσεις της Τρίτης ακολουθούν μια ισχυρή συνεδρίαση για τις μετοχές, καθώς η αισιοδοξία γύρω από την περίοδο κερδών αντιστάθμισε τις αποδόσεις του ομολόγου που ανέβηκαν στη συνεδρίαση. Ο Dow ολοκλήρωσε τη Δευτέρα με άνοδο πάνω από 300 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν και οι δύο τη συνεδρίαση περισσότερο από 1% υψηλότερα.

Διαβάστε ακόμη: