Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές περίμεναν μια συνάντηση του ΟΠΕΚ+ αργότερα αυτή την εβδομάδα για μια συμφωνία που αναμένεται να περιορίσει τις προμήθειες το 2024.

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  αργού Brent υποχώρησε 95 σεντς, ή 1,2%, στα 79,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού  West Texas Intermediate ήταν στα 74,55 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,01 δολ. ή 1,3%.

Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα, το πρώτο τους εβδομαδιαίο κέρδος σε πέντε, υποστηριζόμενες από τις προσδοκίες ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα μπορούσαν να παρακάμψουν τις εθελοντικές περικοπές της προσφοράς στις αρχές του 2024 και ο  ΟΠΕΚ+ ενδέχεται να συζητήσει σχέδια για περαιτέρω μείωση της παραγωγής.

Οι αναλυτές της ING δήλωσαν ότι το κλίμα της αγοράς παραμένει αρνητικό δεδομένης της διαμάχης εντός του ΟΠΕΚ+ για τις ποσοστώσεις παραγωγής, αν και αναμένουν ότι η Σαουδική Αραβία θα μεταφέρει την πρόσθετη εθελοντική περικοπή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως το επόμενο έτος.

«Σαφώς, εάν δεν το δούμε αυτό, θα ασκούσε περαιτέρω πτωτική πίεση στην αγορά, δεδομένου του πλεονάσματος κατά το 1ο τρίμηνο του 24ου έτους», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ING.

Οι εκτιμώμενες εξαγωγές από τις χώρες του ΟΠΕΚ μειώθηκαν σε 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κάτω από τα επίπεδα τον Απρίλιο, ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της Goldman Sachs, σύμφωνα με τους στόχους προσφοράς του ομίλου.

Διαβάστε ακόμη: