Ο Nasdaq Composite υποχώρησε την Τετάρτη, καθώς η διαπραγμάτευση διαδέχεται μια ανοδική τάση της αγοράς στην προηγούμενη συνεδρίαση και οι μετοχές των chip δέχθηκαν πιέσεις.

Ο τεχνολογικός δείκτης έχασε 0,3%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 65 μονάδες ή 0,2%. Ο  S&P 500 έχασε 0,3%.

Οι μετοχές των chip υποχώρησαν μετά την δημοσίευση της Wall Street Journal ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν νέους περιορισμούς στις εξαγωγές στην Κίνα. Οι μετοχές της Nvidia έχασαν 2%, ενώ η AMD υποχώρησε περισσότερο από 1%. Το ETF iShares Semiconductor υποχώρησε κατά 1,5%.

Ο Dow την Τρίτη σημείωσε την πρώτη θετική συνεδρίαση μετά απο επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τον δείκτη να κλείνει 0,63% υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 και το Nasdaq Composite σημείωσαν άλμα άνω του 1% έκαστος, ενισχυμένοι από την αναζωπύρωση των μετοχών τεχνολογίας μετά το selloff της περασμένης εβδομάδας.

Το καλύτερο πρώτο εξάμηνο για τον Nasdaq τα τελευταία 40 χρόνια

Οι επενδυτές ετοιμάζονται να κλείσουν το καλύτερο πρώτο εξάμηνο για τον Nasdaq τα τελευταία 40 χρόνια, καθώς οδηγούν ένα κύμα αισιοδοξίας γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη που έχει ενισχύσει σημαντικά μια χούφτα μετοχές τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite είναι υψηλότερα φέτος κατά 14% και 29%.

4 κεντρικοί τραπεζίτες σε ένα πάνελ στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Jerome Powell συμμετείχε στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Κεντρική Τραπεζική στη Sintra της Πορτογαλίας.

Μαζί με τον Powell στο πάνελ συμμετέχει ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde και ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda.

Οι αγορές θα αναζητήσουν περισσότερες ενδείξεις από τον Jerome Powell  σχετικά με το μέλλον της οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ότι αναμένει πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων στον δρόμο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αν και πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να το κάνει με «πιο μέτριο ρυθμό».

Διαβάστε περισσότερα