Η πλατφόρμα παραγωγής βίντεο με βάση την τεχνητή νοημοσύνη Synthesia συγκέντρωσε 90 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις στο CNBC.

Η Synthesia, μια πλατφόρμα ψηφιακών μέσων που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο από τεχνητή νοημοσύνη, έχει συγκεντρώσει 90 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές – συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού γίγαντα τσιπ Nvidia, είπε η εταιρεία αποκλειστικά στο CNBC.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο συγκέντρωσε τα μετρητά σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Accel, έναν πρώτο επενδυτή στο Facebook, το Slack και το Spotify. Η Nvidia μπήκε ως στρατηγικός επενδυτής, τοποθετώντας ένα άγνωστο χρηματικό ποσό. Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν τους Kleiner Perkins, GV, FirstMark Capital και MMC.

Η Synthesia

Ιδρύθηκε το 2017 από ερευνητές και επιχειρηματίες Victor Riparbelli, Matthias Niessner, Steffen Tjerrild και Lourdes Agapito, η Synthesia αναπτύσσει λογισμικό που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά avatar για να προσφέρουν εταιρικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά βίντεο — ή ακόμα και κομπλιμέντα σε συναδέλφους σε περισσότερες από 120 διαφορετικές γλώσσες .

Ο απώτερος στόχος του είναι να εξαλείψει τις κάμερες, τα μικρόφωνα, τους ηθοποιούς, τις μακροσκελείς επεξεργασίες και άλλα κόστη από την επαγγελματική διαδικασία παραγωγής βίντεο.

Για να το κάνει αυτό, η Synthesia δημιούργησε κινούμενα avatars που μοιάζουν και ακούγονται σαν άνθρωποι, αλλά δημιουργούνται από AI.

Τα avatar βασίζονται σε πραγματικούς ηθοποιούς που μιλούν μπροστά σε μια πράσινη οθόνη.

To Synthesia είναι μια μορφή παραγωγικού AI (generative), παρόμοια με το ChatGPT του OpenAI. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι εργάζεται για το δικό της ιδιόκτητο generative AI για χρόνια και ότι παρόλο που το ChatGPT μπορεί να εμφανίστηκε πρόσφατα στη συνείδηση του κοινού, η ίδια η generative τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μια νέα τεχνολογία.

Διαβάστε περισσότερα