Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα χρηματιστήρια της Ασίας, με την Κίνα να ηγείται των απωλειών κι ενώ η Wall Street ήταν κλειστή την Πέμπτη για τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Το δολάριο παρέμεινε στο περιθώριο και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν.

Στα γεωπολιτικά νέα, το Ισραήλ και η Χαμάς ξεκίνησαν τετραήμερη εκεχειρία την Παρασκευή. Οι μαχητές πρόκειται να απελευθερώσουν 13 Ισραηλινές γυναίκες και παιδιά ομήρους αργότερα μέσα στην ημέρα και βοήθεια θα εισρεύσει στον πολιορκημένο θύλακα της Γάζας, η πρώτη παύση στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και επτά εβδομάδες.

Κέρδη τον Νοέμβριο

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,6%, αλλά εξακολουθεί να οδεύει προς εβδομαδιαίο κέρδος 0,8%. Έχει σημειώσει άνοδο περίπου 7% τον Νοέμβριο, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα αμερικανικά επιτόκια έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, με τη συζήτηση να μετατοπίζεται στον χρόνο και την ταχύτητα των μειώσεων των επιτοκίων, σημειώνει το Reuters.

Οι αγορές της Ιαπωνίας επέστρεψαν από την αργία, με τον Nikkei να σημειώνει άνοδο 0,7% προς το υψηλό 33 ετών που σημείωσε τη Δευτέρα.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι ο δομικός πληθωρισμός στην Ιαπωνία αυξήθηκε ελαφρώς τον Οκτώβριο, αν και λιγότερο από το αναμενόμενο, και η εργοστασιακή δραστηριότητα συρρικνώθηκε για έκτο μήνα.

Πτώση στην Κίνα

Τα κινεζικά bluechips υποχώρησαν 0,7%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,4%, αντιστρέφοντας τα μεγάλα κέρδη της προηγούμενης ημέρας. Οι κινεζικοί εργολάβοι που είναι εισηγμένοι στο Χονγκ Κονγκ έχασαν 2%, μετά από άλμα 6,4% την Πέμπτη, λόγω των περισσότερων μέτρων στήριξης από το Πεκίνο για τη στήριξη του προβληματικού κλάδου των ακινήτων.

Διαβάστε ακόμη: