Η Fidelity International έχει συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια γιουάν ($700 εκατ.) από επενδυτές για το πρώτο της αμοιβαίο κεφάλαιο σταθερού εισοδήματος στην Κίνα, εμβαθύνοντας τη συμμετοχή του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων $3,8 τρισ.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλός της εταιρείας στην Κίνα, Helen Huang, δήλωσε στο Reuters πως η Fidelity πιέζει τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές να χαλαρώσουν τους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας δεδομένων για να επιτρέψουν τη διασυνοριακή ανταλλαγή της έρευνας, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει καλύτερα τις αυξανόμενες δυνατότητές της στη χώρα.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει σε ομόλογα – το δεύτερο προϊόν της Fidelity στην Κίνα – συγκέντρωσε το ποσό κυρίως από θεσμικούς επενδυτές σε μια μικρή περίοδο εγγραφής τριών εβδομάδων, είπε ο όμιλος.

Ο κλάδος των αμοιβαίων κεφαλαίων της Κίνας συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον με περισσότερους από 150 παίκτες, συμπεριλαμβανομένων ξένων, όπως η BlackRock, η Schroders και η JPMorgan Asset Management.

«Το μέγεθος της συγκέντρωσης κεφαλαίων είναι μάλλον ενθαρρυντικό», λόγω του σκληρού ανταγωνισμού στην τοπική αγορά και του περιορισμένου ιστορικού της Fidelity στην Κίνα, δήλωσε η Huang, ο οποίος είναι επικεφαλής της μονάδας αμοιβαίων κεφαλαίων της Fidelity International για δύο χρόνια στην Κίνα.

Πάνω από 200 προϊόντα ομολόγων κυκλοφόρησαν εφέτος στην Κίνα, τα οποία συγκέντρωσαν 2,28 δισεκατομμύρια γιουάν κατά μέσο όρο. Η ανταγωνιστική Neuberger Berman συγκέντρωσε 4 δισεκατομμύρια γιουάν στο πρώτο της προϊόν ομολόγων στην Κίνα τον Μάρτιο.

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει κυρίως σε κρατικά ομόλογα και η Fidelity International στοχεύει να διευρύνει σταδιακά την προσφορά σταθερού εισοδήματος στην Κίνα για να συμπεριλάβει επενδύσεις σε εταιρικά ομόλογα, πράσινα ομόλογα, ακόμη και μετατρέψιμα, δήλωσε ο Alvin Cheng, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη FIL Fund Management (Κίνα). Co Ltd, η μονάδα της Κίνας.

Διαβάστε ακόμη: