Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής από την Κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, Γιάννης Δημητροκάλλης.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Μανούσου.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε πονικές διώξεις σε βάρος 13 προσώπων με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση των «Σπαρτιατών» που άνοιξε έπειτα από καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα περί πρακτικών «Greek Mafia» στο κόμμα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, που ανέλαβε προσωπικά την προκαταρκτική έρευνα, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος, του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Κατσιβαρδά για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα, αλλά και σε βάρος του δικηγόρου Σ.Μ για συνέργεια στη αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων.

Ηλίας Κασιδιάρης: Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ

Την ίδια ώρα, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω της δικηγόρου του, Βάσως Πανταζή, εξέδωσε απάντηση, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Υπό την ιδιότητα μου ως συνηγόρου υπερασπίσεως του Ηλία Κασιδιάρη, ως προς την ποινική υπόθεση που αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σας γνωστοποιώ την κάτωθι δήλωση του:

Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ, ώστε ο Άρειος Πάγος να ασκήσει δίωξη στους βουλευτές της και το εκλογοδικείο να τους αποβάλει άμεσα από τη Βουλή. Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση και την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού”».

Διαβάστε ακόμη: